– Vi har registrert alt som er gjort og sagt rundt oppnevningen av nytt styremedlem i Helse Finnmark, og mener at Geir Ove Bakken er den som best kan gjøre en jobb for Finnmark og Alta i styret. Derfor er han vår kandidat selv om Ivan Olsen allerede er forespurt av Helse Nord og styrelederen i Helse Finnmark om å være kandidat, sier leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen.

Ikke mistillit

Hun understreker at initiativet fra Finnmark Ap ikke må tolkes som mistillit til Ivan Olsen, men et signal om at det største partiet i Finnmark mener at den tidligere Alta-ordføreren er en mye bedre kandidat.

– Geir Ove er en svært erfaren politiker som kan bidra med å utvikle helsetilbudet i Finnmark, men ikke minst bli en ressurs for å sikre at helsetilbudet i Alta bygges ut i tråd med de behov som naturlig finnes i Alta-regionen. Finnmark Ap har registrert at det er krevende å være en del av styret i Helse Finnmark, og tror det er viktig å ha inn en person med høy tillit lokalt, klargjør Olsen.

Innspill

Lederen i Finnmark Ap viser til at det har skjedd mye i årene siden Alta kommune og Finnmark fylkeskommune kom med navneforslag på styremedlemmer. Selv om Ivan Olsen dengang ble foreslått av Alta kommune, mener FAp-lederen at Helse Nord bør vektlegge ferske navnetilfang som tar utgangspunkt i nå-situasjonen.

– Finnmark Ap er det største partiet i Finnmark, og jeg tror vårt innspill vil bli lyttet til av styret i Helse Nord når de skal oppnevne nytt styremedlem. Så får vi respektere det styret konkluderer med, men rådet fra Finnmark Ap er klart: La Geir Ove overta plassen til Torfinn Reginiussen.

Ikke styrebehandlet

Lederen i Finnmark Ap medgir at styret ikke har behandlet kandidaturen til Geir Ove Bakken.

– Det er min beslutning å spille hans navn inn til Helse Nord. Samtidig er jeg helt trygg på at jeg har ryggdekning for utspillet, og ingen behøver å være i tvil om at Finnmark Ap står bak hans kandidatur.