– Jeg kan bekrefte at jeg har fått henvendelse både fra styreleder Ulf Syversen og Helse Nord om jeg er kandidat til den ledige styreplassen i Helse Finnmark. Jeg har gitt en positiv tilbakemelding, sier Olsen til Altaposten.

Ikke krangel

Altaposten kunne onsdag avsløre at styreleder Ulf Syversen i Helse Finnmark i en intern e-post hadde pekt ut Olsen som det beste alternativet fra  Alta-regionen for å overta styreplassen som ble ledig etter at Torfinn Reginiussen (Ap) trakk seg tidligere i høst. I e-posten framstilte Syversen sin kandidat som en ryddig person hvor man ikke kunne forvente problemer med  at han ville føre helsekampen fra  Alta inn i styrerommet.

Syversen oppsummerte kvalifikasjonene til Ivan Olsen med at han var fra Alta,  ikke lengre sentral i kommunens helsepolitikk, ikke har stått bak sykehuskravet og i tillegg er i krangel med Altaposten.

Varaordfører Ronny Berg klassifiserte mailen som «meget uprofesjonell».

– Dette sier mye om holdningene rundt det å gi gode helsetilbud i Alta, når det er en kvalifikasjon å være mot å skaffe seg fakta om sykehusstrukturen – samt at man er uenig med Altaposten. Det skremmer meg, uttalte Berg.

Takket ja

Ivan Olsen har bekreftet  at han ikke er komfortabel med attesten som ble gitt. I sin kommentar slo han fast at han hadde hatt, og fortsatt har, et klart mål om å utvikle helsetilbudet i Alta.

– Jeg ble sitert på en måte som kunne forstås som en bekreftelse på at jeg er i krangel eller konflikt med Altaposten.

– For meg er det viktig å få presisert at jeg ikke er i krangel eller konflikt med Altaposten.

Går for Ivan

I Helse Nord ønsker man ikke å gå inn på kvalifikasjonene til Ivan Olsen før saken skal opp på styremøte 30. oktober. I stedet fokuseres det på at Alta kommune har spilt inn Olsen som kandidat til styret i Helse Finnmark da det ble oppnevnt.

– Styremedlem i Helse Finnmark HF,  Torfinn Reginussen fra Alta, har bedt om å få fratre. Styret i Helse Nord RHF har innvilget han fritak. Helse Nord styrets valgkomite vil fremme forslag til nytt styremedlem.  Valgkomiteen vil basere sitt arbeid på kandidater som er foreslått av kommuner og fylkeskommuner for perioden 2012-2014. Styret i Helse Nord RHF vil så innstille på nytt styremedlem overfor foretaksmøtet i Helse Finnmark HF  som formelt stadfester oppnevningen, klargjorde styreleder Bjørn Kaldhol i Helse Nord RHF.

Samtidig slo Kaldhol fast at styret i Helse Finnmark HF, inkludert styreleder, ikke har ingen rolle i utpekingen av nytt styremedlem utover å delta i foretaksmøte i  Helse Finnmark HF hvor endelig oppnevning foretas.

I etterkant av uttalelsene fra Helse Nord har de kommet med en formell forespørsel til Ivan Olsen om han er kandidat og kan fremmes.