Budskapet til Geir Iversen til Altaposten tidligere tirsdag, var at SV i forhandlingene med regjeringen om neste års statsbudsjett, hadde forhandlet vekk Kløfta fra oppstartsbevilgning.

Se saken i linken under.

– Ingen kan ta Geir Iversen alvorlig; Kløfta har ikke vært nevnt i forhandlingene. Det Iversen forsøker å gi inntrykk av, er at Senterpartiet har prioritert opp Kløfta-prosjektet som et viktig prosjekt for Finnmark, og at SV i forhandlinger med regjeringen har blokkert for å få Kløfta inn i statsbudsjettet for 2023. Det er for å si det mildt: Et rent oppspinn uten noen som helst relasjon til virkeligheten, sier SVs forhandlingsleder Torgeir Knag Fylkesnes.

Han avviser at Kløfta i det hele tatt har vært tema så langt i forhandlingene.

– Vi startet forhandlingene mandag og er helt i startfasen. Det er et langt lerret å bleke før vi kan si noe om hva som går ut eller kommer inn i statsbudsjettet. Når det gjelder samferdsel har jeg i øyeblikket ikke full oversikt over detaljene og SVs krav. Det gjelder også påstanden om at vi skal ha prioritert byvektsavtale for Fornebu, samt gang og sykkelveiprosjekt i Rogaland. Det er helt uforståelig. Byvekstavtale er blant annet for byer, og det er ikke noe som heter byvekstavtale for Fornebu, sier Knag Fylkesnes som er raskt ute med kontrollspørsmål til Altaposten:

– Sa virkelig Geir Iversen dette? Var det i ramme alvor? En ting er at han ikke har vært en del av samtalene om statsbudsjettet så langt, men han er uansett fullstendig på viddene. Jeg både tror og håper at Senterpartiet vil være en mer seriøs forhandlingspartner enn vi kan få inntrykk av etter å ha sett Iversens utspill.

– Vil SV prioritere Kløfta i forhandlingene, slik blant annet Alta SV har krevd?

– Det er ikke noe jeg kan svare på her og nå. Vi har egne politikere som bistår oss i ulike politikkområder. Når det gjelder samferdsel, er det Mona Fagerås som passer kortene våre og den som kan besvare dette, sier Knag Fylkesnes.