Siden oktober i fjor, da Ole Steinar Østlyngen hadde kjøpt det som ifølge han selv er «Altas beste restauranttomt», Alfa Omega-bygget, har ryktene (og ønskene) florert om hva som skal skje med lokalene midt i Alta sentrum. Nå, nærmere et halvt år senere, kan det se ut som brikkene faller på plass for utleieren.

– Jeg har vært opptatt av å få på plass rett type aktivitet. Jeg kunne leid ut til veldig mange ulike aktører innenfor restaurant, men også bransjer som kiosk og klesbutikk har vist interesse. Men som gårdeier har ønsket vært å få tilbake den stemninga og gløden vi hadde i sentrum da Alfa var på topp. Med folk fra lunsj til midnatt, med servering av mat og drikke, sier Østlyngen og påpeker at det har vært viktig å finne den rette til å gjenskape et av Altas viktigste møtesteder.

Et kjent fjes

Mannen som har fått tilslaget er ingen ringere enn Alf Mangor Johannessen, «restaurant-

baronen» fra Bodø. Kjent for å ha skapt flere suksesshistorier med blant andre Du Verden-konseptet, Bryggerikaia i Bodø og Tavernan i Oslo. Han styrer i tillegg Peppes Pizza-stedene i Nord-Norge. Nå er det Alfa Omega som står for tur.

– Som Ole Steinar sier, er det viktig for og meg å gjøre Alfa til et uformelt samlingspunkt på lik linje med det som fantes tidligere i lokalet. Jeg husker selv de første gangene jeg var i Alta. Da var dette samlingsplassen både vår og vinter, fastholder Johannessen.

– Vi skal skape noe som folk drar kjensel på, samtidig som vi skal utvikle det og gi stedet en ny drakt i en ny tid, sier Johannessen.

Foreløpig hemmelig

Konkret hva som kommer til å skje i løpet av det kommende året, ønsker ikke den nybakte restauranteieren å spekulere i ennå. Men Østlyngen er sikker på at han har funnet rett mann for jobben:

– Jeg liker stilen og atmosfæren de har klart å skape med deres ulike konsepter. Får vi noe i samme gata, så tror jeg det blir knallbra. Det jeg først og fremst er ute etter er å få et sted med god mat og uteservering. Noe jeg har fått gehør for, sier han.

– Vi skal utvikle dette på en god måte, det som er artig når en går inn i plasser som dette, er historien. Og den må vi ta med oss. Alfa Omega er en kjent merkevare her i Alta. Historien skal vi da prøve å ivareta i et nytt og vellykket konsept, legger Johannessen til.

Klar før sommeren?

Det er mye som fortsatt må på plass, men Johannessen håper å kunne servere kald drikke i solsteika til både turister og lokalbefolkningen om ikke så altfor lenge.

– Vi skal prøve å etterleve folks ønsker, og jobber for rask gjenåpning. Vi håper på velvillig offentlig behandling. Så nå er det bare å brette opp ermene og stå på, sier Johannessen og understreker samtidig at han ikke kan komme med noen løfter for når første utepils blir skylt ned.

Satser på lokale ildsjeler

Johannessen sier at det er viktig å ha langsiktige planer. Han forteller at de allerede nå er ute etter folk som kan tenke seg å ta i et tak for å få Alfa på beina igjen.

–  Vi er absolutt interesserte i å komme i kontakt med personer som kan tenke seg å drifte Alfa Omega med oss eller for oss. Sammen skal vi ta på oss en aktiv rolle for å fortsette å gjøre Alta til å være en trivelig by hvor våre restauranter bidrar til den gode stemningen blant folket og de mange tilreisende, avslutter han.