I oktober i fjor kunne vi meldte at Ole Steinar Østlyngen hadde kjøpt det som ifølge han selv er «Altas beste restauranttomt», da han sikret seg Alfa Omega-bygget. Kjøpet skjedde gjennom selskapet Mis Alta AS, heleid av Aronnes Eiendom AS som igjen er et selskap der Østlyngen eier 100 prosent av aksjene. Østlyngen er selv styreleder i Mis Alta, mens sønnen Ole Morten Østlyngen står oppført som daglig leder.

Da Altaposten omtalte saken i oktober ville ikke Østlyngen ut med hvor mye han betalte for bygget. Men i oversikten over eiendomsoverdragelser, fra Ambita AS, fremgår det at salgssummen var 6.076.000 kroner. Hesteskoen Utleie AS står oppført som selger av bygningsmassen.

  • Hele oversikten over eiendomsoverdragelser finner du i dagens papirutgave av Altaposten, eller i eAvisa vår.

Forsinkelser

Østlyngen bekrefter de nevnte summer.

– I tillegg til dette kjøpte vi noe inventar, de drøyt seks millionene er for bygningsmassen og eiendommen.

Han forteller til Altaposten at den opprinnelige planen var at dørene skulle åpne igjen i Alfa-bygget 1. mars.

– Men det ser dessverre ikke ut til at de rekker å komme i gang til dette. Det ble noen utsettelser som følge av noen uenigheter. Kontrakten mellom oss og leietaker er ikke skrevet ennå, men denne regner jeg med skal være på plass i løpet av morgendagen. Kun små detaljer gjenstår her, sier Østlyngen.

Han vil ikke ut med hvem det er som vil stå for den andre signaturen når leiekontrakten underskrives:

– Det vil være feil av meg å si noe om dette før kontrakten er underskrevet. Så akkurat det venter jeg med å kommentere, sier han.