– Jeg er veldig fornøyd med å ha sikret meg det jeg mener er Altas beste restauranttomt. Også om 20 år vil den være det, spår forretningsmannen og Arbeiderpartipolitikeren Ole Steinar Østlyngen fra Kronstad.

Fleipet med sønnen

Han forteller at det hele begynte med noen fleipete kommentar mellom han og sønnen Ole Morten.

– Jeg sa til han at hvis han drifter og styrer det hele så kunne vi kjøpe det. Det sa han ja til.  En uke senere spurte jeg han om han var klar, humrer Østlyngen, som forteller at kjøpmannsarven fra Østlyngen-slekta muligens kom litt brått på avkommet.

– Han er 18 år og går enda på skolen, så dette må vi ta gradvis.

Mat og drikke

Østlyngen vil ikke ut med hva han har betalt for bygget, men karakteriserer det selv for «et godt kjøp». Selv om Østlyngen både er glad i å lage og spise god mat skal han selv holde seg unna grytene.

– He-he, neida jeg skal ikke starte opp restaurant. Vi skal leie det ut til noen som skal drive heldøgns restaurantdrift. Det blir servering av lunsj, varmmat og drinker om kvelden. Noe ala det Alfa omega har drevet med.

10 års kontrakt

Han vil ikke ut med hvem leietaker er ennå. Men:

– De er ikke fra Alta, men de kan bransjen godt og vet hva de holder på med, sier Østlyngen, som forteller at det ikke tok lang tid før en aktuell kandidat var klar.

– Det var noen telefoner hit og dit så var dem på kroken. De virker veldig seriøse og det er bra for vi ønsker ikke noen døgnfluer inn og som bare driver noen måneder og stenger, sier Ole Steinar, som hvis signeringen går bra har sikret seg økonomisk ryggdekning i lang tid fremover.

– Leiekontrakten vil være på ti år, oppgir han.

For Østlyngen er det viktig med det rette konseptet.

– Jeg synes Alta fortjener et skikkelig restauranttilbud og hadde vi ikke fått inn de rette leietakerne hadde vi heller latt lokalet stå tomt. Å drive med salg av scooterklær ville eksempelvis vært helt uaktuelt, sier han.

Lykke til fra Kristin

Kristin Jensen var gründer og en av medeierne til Alfa omega som gikk konkurs med det gamle konseptet. Hun har følgende kommentar til at Østlyngen har kjøpt boet.

– Jeg er veldig glad for at noen lokale har kjøpt det og jeg har full tiltro til at Ole Steinar får dette til, sier Jensen.

– Ser du frem til å gå inn i lokalene å drikke kaffe som gjest uten noe som helst ansvar?

– Ja, det gjør jeg. Jeg føler ingen bitterhet over dette, så det skal bli godt, sier Jensen, som forøvrig er politikerkollega til Østlyngen.

Håper på Alfa-sus

Østlyngen på sin side håper at de nye restaurantdriverne skal klare å gjenskape det gamle Alfa-suset.

– Ja jeg håper det, sier Ole Steinar som forteller at planene er å åpne dørene 1. februar.

– Men først skal de gjøre sine egne endringer og litt oppussing i lokalene.

– Hva synes kona di om dette oppkjøpet?

– Hun var ikke så veldig begeistret til å begynne med i allefall, sier Ole Steinar.

– Men nå får hun drikke kaffe i de gamle Alfa-lokalene i allefall?

– Ja, det er jo noe, he-he.

  • For at ikke de tidligere eierne og ingen av kreditorene skulle tapt penger måtte bygget ha blitt solgt for rundt 10 millioner. Slik gikk det ikke. Alfa Omega AS begjærte oppbud i begynnelsen av september og skifteretten tok boet under behandling den 4. september. Kravet fra boet ble på rundt 3,4 millioner. Ole Steinar Østlyngen har kjøpt Alfa omega AS fra bobestyrer.