Raymond Londal har internt i Høyre blitt beskyldt for å være i utakt med partiet i sykehussaken, etter at Altaposten mandag omtalte at partisektretær May Kristin Knutsens angrep på ham på Facebook. Knutsen mente Londal forholdt seg til partiets «helsesjef», Ivan Olsen, på en ufin måte.

Facebook-debatt

Londal er nemlig administrator for flere Facebook-grupper, og kjemper med nebb og klør for sykehus til Alta. Han mener det er viktig å jobbe for å at et fremtidig lokalsykehus skal ligge i Alta.

– Det gir en nærhet til mange fler. Det blir en øket nærhet på 20 prosent, sier Londal.

På den ene Facebook-gruppa er det også nylig presentert et regnesstykke som også viser en angivelig innsparing på ambulanse- og helikopterutgifter.

Nå håper Londal at helseministeren tar seg en tur oppover.

– Han skal få en grundig orientering, og så håper vi det ender med en ordre til Helse Nord om at de må se på Alta som lokalisering for nytt sykehus, sier Londal.

– Ikke en fotballkamp

Høyre-mannen forklarer at mange hammerfestinger også besøker gruppene på Facebook.

– Det er positivt at de også deltar i debatten. Det handler ikke om å få et sykehus til Alta for å få det beste tilbudet for Altas befolkning, men en organisering av regionens helsetilbud i Alta for å spare penger slik at det blir mer å bruke på helse, fastholder Londal, som er opptatt av at det ikke skal være noen krig mellom Alta og Hammerfest.

– Et nytt sykehus i Alta skal også være et sykehus for hammerfestingene. Man må utrede hva de enkelte kommunene trenger. Det har ingen hensikt å lage noen krig, dette dreier seg ikke om en fotballkamp, men å lage et best mulig helsetilbud for regionen, mener han.

– Avgjør valget

Londal sa i går til Altaposten at han tror valget blir avgjort på nettopp sykehussaken.

– Min spådom er at valget blir avgjort på sykehussaken. Det er en så viktig sak, at den vil helt sikkert avgjøre hvordan mange stemmer ved valget, uttalte han.