Partisekretær May Kristin Knutsen, som også er vara til hovedutvalget for helse og sosial og kommunestyret i Alta for Høyre, går knallhardt ut mot partikollega Raymond Londal.

Hun refser sistnevntes opptreden i sykehus-saken.

Med nebb og klør

Londal kjemper som kjent med nebb og klør for sykehus i Alta.

- Raymond kjører sitt eget sololøp uavhengig av det vi har blitt enige om i partiet, fastholder Knutsen overfor Altaposten.

Det var torsdag at Knutsen gikk hardt ut mot Londal på en Facebook-side som arbeider for sykehus til Alta, som Londal står bak.

- Du klarer ikke forholde deg seriøst til partiet eller Ivan, det vitner denne siden om, skrev Knutsen.

Det er flere utspill mot en annen Høyre-mann, «helsesjef» Ivan Olsen, som hun reagerer på.

- Raymond har gått kraftig ut mot Ivan på denne siden. Å oppføre seg på den måten mot en partikollega er ikke normalt. Jeg følte jeg måtte si fra, sier Høyre-politikeren.

- Ødelegger

Knutsen mener Londal ødelegger for sykehus-saken med sin bastante holdning.

- Alle ønsker jo sykehus, og kanskje får vi det til en gang i fremtiden, men med måten han jobber på, ødelegger han for Altas befolkning. Han burde heller klappet Ivan på skuldra for dialogen han har opprettet med Helse Finnmark, fastholder hun.

- Raymond har ikke støtte for måten han opptrer og ordlegger seg på i partiet. Et samlet parti står bak Ivan, sier Knutsen.

Vil ikke ha konflikt

Høyre-sekretæren fastholder at partiet ikke ønsker en konflikt med Hammerfest, slik Londal etter hennes mening legger opp til.

- Han gir feil inntrykk med måten han kommuniserer på, men det er slik han har oppført seg hele tiden. Alle ønsker sykehus, men det er ikke så enkelt. Londal villeder folk, uttaler Knutsen.

- Tas internt

Raymond Londal sier til Altaposten at han ønsker å holde denne saken internt.

- Jeg kommenterer ikke slike saker i mediene. Dette har Alta Høyre en lang tradisjon for, og den vil jeg opprettholde. Derimot snakker jeg gjerne positivt om partikolleger, sier Londal.

- May Kristin er jo ett av våre nye medlemmer, og det er mye som skal læres, legger han til.

At han har en personlig agenda, nekter han imidlertid for.

- Jeg har ingen annen agenda enn den vi gikk til valg på, nemlig at vi skal jobbe for nytt lokalsykehus for Vest-Finnmark, lokalisert i Alta, sier Londal.

- Tale med en stemme

Londal ønsker ikke å kommentere hva han synes om jobben Ivan Olsen har gjort i sykehus-saken.

- Det er en vurdering Høyre internt må gjøre, fastholder han.

Det Høyre-mannen imidlertid er klar på, er at velgerne bør føle seg lurt dersom det ikke blir arbeidet for sykehus.

- Alta Høyre gikk til valg på at nytt lokalsykehus skal lokaliseres i Alta. Det gjelder fortsatt. Noe annet vil være løftebrudd, uttaler Londal.

Facebook-aksjon

Gjennom flere grupper på Facebook, jobber Londal for sykehus til Alta. Ifølge han blir debatten stadig hetere.

- Det var 128.000 brukere innom den største gruppen. Det er en enorm trafikk, og både altaværinger og hammerfestinger deltar i debatten. Det som er viktig å huske på, er at dette ikke er en fotballkamp. Et nytt lokalsykehus i Alta blir også hammerfestingene sitt sykehus, og man må se på hvilke tilbud både de og de andre kommunene trenger. At de vil verne om sine arbeidsplasser, forstår jeg, men ved å legge sykehus til Alta sparer man penger, noe som gir mer helse for pengene, sier han engasjert.

- Avgjør valget

Høyres stortingsmann Frank Bakke Jensen har vært lunken til Alta-sykehus. Det har også Londal merket seg.

- Høyre har to ganger vedtatt at det må utredes før man gjør milliard-investeringer. Frank Bakke Jensen har en personlig oppfatning, og det må han få lov til. Men jeg håper han er tydelig på hva Finnmark Høyre og han selv mener i saken frem mot valget, så kan velgerne stemme deretter, sier Londal.

- Min spådom er at valget blir avgjort på sykehussaken. Det er en så viktig sak, at den vil helt sikkert avgjøre hvordan mange stemmer ved valget, sier Høyre-mannen.