Det er i dagens papirutgave av Finnmark Dagblad at lokallagsleder Håvard Hargaut-Jensen trekker fram Simensens krav om utredning av sykehustjenester i fylket som bakgrunn for påstanden om illojalitet.

– Illojalitet

Hargaut-Jensen mener Simensen i realiteten driver kampanje for å flytte sykehuset fra Hammerfest til Alta.

- Når han går, sammen med avisen Altaposten og driver kampanje for sykehus i Alta, tolker vi dette som illojalitet til partiet. Det er fastslått både politisk og i Helse Nord at sykehuset ikke skal til Alta, sier han til FD.

Simensen var 19. august sitert i Altaposten på at han vil ha fakta på bordet før man banker gjennom en 1,5 milliarder stor investering. Dette for å hindre en storstilt sløsing med offentlige midler uten engang å ha utredet om det finnes bedre alternativ til dagens måte å organisere helsetjenestene på:

- Det er naturlig å ta utgangspunkt i sykehuset vi har i Hammerfest for å se om det skal moderniseres og bygges ut, eller om vi skal bygge nytt. Samtidig må vi ha respekt for at en tredel av Finnmarks befolkning bor i Alta-regionen, og at også Alta utredes som alternativ for sykehustjenestene, sa Simensen.

For ordens skyld er en sykehusutredning vedtatt gjennomført i Buskerud - av Buskerud Ap. Lokallaget skriver i et vedtak av 25. mars 2012 følgende: «Når staten skal gjøre investeringer for over 500 millioner kroner, skal det imidlertid utredes et 0-alternativ og i tillegg flere alternative løsninger. Dette for å sikre at offentlige midler brukes riktig.»

Kjenner seg ikke igjen

- Jeg har ikke gjort annet enn å jobbe for et bedre helsetilbud, sier Kåre Simensen.

Simensen er rystet over begrunnelsen for at Hammerfest Ap ønsket å vrake ham i nominasjonsprosessen til Finnmark Ap.

- I en nominasjonsprosess er det normalt med ulike synspunkt, så det må jeg tåle. Men begrepet illojal er et kraftig uttrykk som jeg ikke kjenner meg igjen i her. Alt jeg har gjort, er å jobbe for et bedre helsetilbud, også for befolkningen i Alta. Å kalle det illojalt finner jeg mildt sagt merkelig, sier Simensen til Altaposten.

Han er mer enn klar for å ta fatt på en ny periode på stortinget.

- Jeg har sagt ja, og med det mener jeg at jeg stiller meg til disposisjon. Når nominasjonskomiteen vil ha meg med på lista, er jeg selvsagt fornøyd med det, og jeg håper sluttresultatet blir det samme, sier stortingsrepresentanten.

Hva mener du om Hammerfest Aps forsøk på å vrake Simensen? Si din mening under.