For produksjonsselskapet Original Film er dette en travel uke på alle måter. TV-serien Hjerterått mastres ferdig samtidig som forhandlingene om premiere-markeringen pågår. Serien, som har Nils Gaup som regissør, har premiere 5. januar. Innspillingen foregikk i Kautokeino hvor både kommunen og Thon Hotell venter med åpne armer.

-Vi har lyst til å gjøre det i Kautokeino, men finansieringen er ikke i orden, sier produsent Mona Steffensen.

Hun sier at selskapet og Kautokeino kommune forhandler om en løsning, men tiden er i ferd med å renne ut.

- Avgjørelsen må tas innen én uke. Premieren er 5. januar og det haster med å bestille flybilletter. Det er ikke billig å sende produksjonsteamet til Kautokeino så nært opp mot nyttår rett etter jula, sier hun.

Konflikt

I forrige måned fortalte Altaposten om konflikt mellom produksjonsapparatet og kommunen. Kautokeino Film AS, som var en av produksjonspartnerne til Original Film, var ikke imponert over tilretteleggingen fra kommunens side. Ifølge daglig leder Andreas Ausland ble det gjort resultatløse forsøk på å få til et næringsrettet samarbeid.

Ausland mener slike samarbeider er avgjørende for om Kautokeino blir vertskap for fremtidige film- og TV-produksjoner.

I dag er det ikke klart om partene har fått til en løsning. Signalene fra Original film går mot at det må økonomisk støtte til for at selskapet skal sende staben til Kautokeino for å gjøre premieren på innspillingsstedet.

- Hvis vi ikke drar til Kautokeino er Oslo eller Tromsø alternativer, sier Mona Steffensen i Original film.

- Ønsker premiere

Berit Anette Hætta i Kautokeino kommune sier at man ønsker Original film med Nils Gaup og staben velkommen som gjester.

- Vi skal prøve å tilrettelegge så godt vi kan og håper at de kommer hit. Det er ordfører Klemet Erland Hætta som jobber med saken, men jeg vet ikke status på dette arbeidet.

Ordføreren er for tiden sykemeldt og Altaposten fikk ikke kontakt med han før deadline i dag. Altaposten kjenner imidlertid til at kommunen og Thon i fellesskap har invitert Original film til bygda og har sagt seg villige til å bistå i forbindelse med premieren.

Berit Anette Hætta tror på en løsning.

- Sammen med Thon hotell skal vi vel få til noe, sier hun.

Original film sier at de er i dialog, men vil ikke si noe om hvor nært man er en eventuell løsning.

- Men vi må avgjøre saken denne uken, sier Mona Steffensen.