Siste innlegg

• Klokka 15 starter kampen mellom Alta IF og Strømmen i SmartDok Arena. Vi følger kampen fra vårt fotballstudio.

Alta IFs neste kamp er borte mot Ullensaker/Kisa lørdag 22. april. Neste hjemmekamp er mot Gjøvik-Lyn lørdag 29. april klokken 15.00. A-sporten takker for følget.

Radio Altas kommentatorer får gjester i studio om et øyeblikk. Hør reaksjoner fra spillere og trener Mate Duilo om noen få minutter.

94' Dommer blåser i fløyta for full tid, noe som betyr at Alta IF vinner 1-0 mot Strømmen i årets første hjemmekamp. Innbytter Trym Suhr-Stamnes blir matchvinner for Alta IF.

93' Gjestene presser på for utlikning, men Alta-guttene forsvarer seg bra.

90' Det er lagt til minimum fire minutter.

89' Ny corner til Strømmen. Hjemmelaget får klarert.

Spillerbytte - Alta IF
Alta IF
Kasper Harjo Akselsen
Runar Overvik

86' Corner til gjestene. En Strømmen-spiller er først på ballen, med avslutningen går høyt over målet.

Spillerbytte - Strømmen IF
Strømmen IF
Sindre Rindal
Cameron Crestani

83' Ishmael Yartey spiller vegg med Reginiussen og banker til fra distanse. God faert i skuddet, men ballen går til side for mål. Fint spill av hjemmelaget.

Strømmen IF
Magnus Baekken
Uranik Seferi

78' Trym Suhr-Stamnes får tid og rom til å sikte, men curler ballen et stykke utenfor målet. God mulighet til å doble ledelsen.

76' Innbytter Victor Socorro dribler et par Strømmen-spillere og får skutt, men avslutningen blokkeres og havner i klypene på Strømmens sisteskanse.

1-0 Herlig forarbeid av Niklas Antonsen som avanserer opp fra sin venstreback. Finner Suhr-Stamnes, som avslutter via keeper.

Mål for Alta IF!
1
0
Alta IF
Trym Suhr-Stamnes

66' Suhr-Stamnes har sin første gode involvering, med et skudd som Reginiussen legger til rette. Ikke godt nok plassert.

Alta IF
Victor Socorro
Magnus Andersen

61' Også spanjolen Victor Socorro har tatt på seg drakta.

60' Trym Suhr-Stamnes gjør seg klar for Alta. Byttes for Peder Brekke.

58' Strømmens Seferi med en brukbar mulighet når han vender på kanten av boks, men skuddet blåses over.

56' Heades ut, og spilles etter hvert ut til utspark fra Alta-keeper Mwimba.

55' Strømmen får corner igjen.

53' Jonathan Vonheim Norbye blir sjekket etter en kollisjon med keeper.

52' Det ender i en kjempemulighet for Alta til å kontre. Mathias Dahl Abelsen finner til slutt Yartey, men en spiller får hoppet i veien for skuddet. Blir liggende en liten stund.

51' Nok en corner til Strømmen.

50' Ropes på straffe for hands, men dommer vinker videre.

50' Strømmen får andre omgangs første corner.

Andre omgang blåses i gang.

Til info så er Sander Werni nevø til Petter Werni. Sander er fra Rælingen.

Tobias Myhre er forøvrig sønnen til Petter Myhre (tidligere ekspertkommentator på tv2).

Asbjørn Christiansen

46' Pause. 0-0.

45' Lagt til ett minutt.

40' Dahl Abelsen gjør en helteinnsats for å klarere ballen på bakerste stolpe, når Strømmen fosser framover. Corneren blir det ingenting utav.

38' Den ballen går i mål, men dommer har blåst frispark andre vei. Tydeligvis fordi bortelaget er for nært muren.

37' Strømmen får frispark i en meget god posisjon.

35' Mye fram og tilbake nå, uten sjanser til noen av lagene.

27' Nok en gang får Mads Frede Hansen hodet på den, og headingen treffer like over mål.

27' Ny corner til hjemmelaget.

25' Mathias Dahl Abelsen sikter lenger bak denne gangen og treffer kaptein Mads Frede, men headingen blokkeres og klareres.

25' Corner til Alta.

22' Strømmen kommer til en god mulighet når det slås inn fra deres høyre side. Headingen går imidlertid utenfor.

19' Corner fra Strømmen som stusses til bakerste stolpe, men skuddet blåses over mål.

17' Ishmael Yartey med et godt forsøk på å slå gjennom til Reginiussen. Sistnevnte med dårlig touch, og det blåses uansett for offside.

16' Alta slår corneren på første stolpe, og det klareres enkelt ut.

15' Peder Brekke sikter på hodet til Christian Reginiussen, men ballen klareres til corner.

10' Alta spiller seg mer inn i kampen, er innom motstanders 16 et par ganger, uten at pasningene sitter.

7' Ishmael Yartey drar seg innover og tester skuddfoten fra distanse. Ballen går imidlertid langt til side for mål.

5' Gjestene har ballen mest de første minuttene, men har ikke klart å komme til flere avslutninger.

3' Strømmen har kampens første avslutning, men ballen går både over og til side for Altas mål.

Der er oppgjøret mellom Alta IF og Strømmen i gang. Hjemmelaget spiller fra venstre mot høyre i første omgang.

Alta IF gjør kun én endring på laget som tapte 2-5 borte mot Tromsdalen i serieåpninga. Peder Brekke starter på Altas venstrekant i stedet for Trym Suhr-Stamnes, som er henvist til benken.

Da er det klart for årets første hjemmekamp. Alta IF stiller med følgende lag:

Enock Mawete Mwimba - Runar Overvik, Mats Frede Hansen, Jonathan Vonheim Norbye, Niklas Antonsen - Magnus Andersen, Felix Adrian Jacobsen, Mathias Dahl Abelsen - Ishmael Yartey, Christian Reginiussen, Peder Brekke

Fotballsesongen 2023 ble sparket i gang forrige helg, og for Alta IF ble det en heller kjip opplevelse. Tromsdalen slo Alta IF 5–2 på TUIL Arena, noe som betyr at Alta-guttene er helt sist på tabellen foran helgas serierunde i PostNord-ligaen avdelig 2.

På søndag er det klart for årets første hjemmekamp, og denne gangen er det Strømmen som er motstander. Kampen i SmartDok Arena starter klokken 15.00, men Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm begynner sin sending allerede klokken 14.15.

A-sporten gjør oppmerksom på at Mediehuset Altaposten ikke har rettigheter til å streame Alta IFs kamper denne sesongen.

Vi følger derfor hjemmekampene fra vårt studio i SmartDok Arena, der det blir gjester og kommentarer fra spillere og trenere før og etter matchen. Selve kampen kommenteres på Radio Alta og Altaposten.no av Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm.

I år har vi også livekommentering av oppgjørene.