Det lå en stund an til at ballkunstneren Dag Andreas Balto (30) fra Karasjok kom til å skrive en ny avtale med Alta IF. Kontrakten hans gikk ut ved årsskiftet, og partene diskuterte mulighetene for en forlengelse.

For noen uker siden ble det i stedet klart at Balto fortsetter fotballkarrieren i HIF/Stein Hammerfest, som i fjor rykket opp i allnorsk 3. divisjon.

30-åringen var ikke på banen da Hammerfest serieåpnet hjemme mot Skjervøy sist helg, men debuterte for klubben da Kirkenes ble slått 6–0 i NM-kvalifiseringen i slutten av mars.

Ifølge NFFs offisielle statistikker fikk Balto 209 kamper og scoret 20 mål som Alta IF-spiller. Foruten er kort opphold i Lyn Toppfotball i 2016 har Dag Andreas vært Alta IF-spiller siden 2010. De mange positive bidragene setter klubben stor pris på.

– Med sin tekniske briljanse, sterke treningsdedikasjon og fotballforståelse har Dag Andreas løst nær sagt alle roller på banen som ulike trenere har utfordret han på. Venstrekant- og back, spiss, indreløper og sentralt midtbane, bring it on. Selv har han nok trivdes aller best i rollen som ballfordeler på midtbanen, der han har tilført laget ro og kontroll med ballen, skriver Alta IF på sin nettside.

– Med sitt gode humør og lune humor har han vært en viktig bidragsyter for den gode garderobekulturen i laget, og mange nåværende og tidligere lagkamerater vil nok stemme i at Balto er en medspiller det er lett å bli glad i, skriver de videre.

– En fantastisk fotballspiller, men enda bedre lagkamerat, fastslår Felix Adrian Jacobsen.

Les hele «takketalen» her!