– Dette er en morsom og underholdende tradisjon som man ikke kan gå glipp av. Å delta i den gode, gamle romjulsturneringa er noe man er nødt til. Sånn er det bare, sier en smilende Vebjørn Atle Skorpen til Altaposten.

Som ansatt i BULs fotballgruppe er Skorpen en viktig del av arrangementsstaben. Men BUL-spissen spiller også kamper, og i fjor fikk han og laget sitt endelig løfte pokalen. Kaffe_Sigg FC gikk seirende ut av en meget tett og spennende finaleduell mot P.I.M.P.S, mens Thomassens venner røk ut i semifinalen.

– Jeg har vært med på å tape fem finaler, så det var utrolig godt å endelig vinne turneringen i fjor. Målet er selvsagt å forsvare seieren, men det kommer til å bli tøft. Vidar Johnsen har meldt at Thomassens venner stiller med et kruttsterkt mannskap. Vi forventer tøffere motstand fra Svein Ove Thomassens lag i år, ler Skorpen.

Han understreker at romjulsturneringa ikke på noen måte er noen eliteturnering for byens beste fotballspillere. BUL ønsker både topp og bredde, og ikke minst flere damelag. Målet er seks damelag i årets happening, som arrangeres om en uke, altså fredag 29. desember.

– Får vi med seks damelag kan vi ha gruppe- og sluttspill også for dem. Det er det vi aller helst vil ha. Så satser vi på 18 herrelag. Alle ønsker at hele turneringen skal spilles ferdig samme dag, så da er 24 lag det meste vi kan ha. Det klarte vi i fjor, og da måtte vi si nei til noen lag. Så jeg anbefaler alle å melde seg på før påmeldingsfristen går ut tirsdag 26. desember, sier Skorpen.