Den lokale driblekongen og fotballkunstneren Sven Hugo Vian gikk nylig bort, noe som har preget idrettsmiljøet i Nordlysbyen den siste tiden. Nå har fotballgruppa i Bossekop UL, klubben «Super-Vian» var en del av i mange år, bestemt seg for å gjøre ære på han i neste uke.

Markant skikkelse

Det som egentlig skulle hete Elkjøps romjulsturnering har nå fått navnet «Super-Vians minneturnering 2022».

– Sven Hugo var en markant skikkelse i finnmarksfotballen. Han gjorde de utroligste ting med ballen for både BUL, Alta IF og Tverrelvdalen IL. Vi har snakket med familien og fått lov til å hedre han på denne måten i romjula. Dette var en turnering han var veldig glad i, og Sven Hugo er en av de beste fotballspillerne som har satt sine bein i BUL-hallen. Jeg vet at noen av hans nærmeste venner kommer til å stille med eget lag i årets turnering, forteller Vebjørn Skorpen i BUL Fotball.

Sven Hugo Vian var i BUL store deler av karrieren. Foto: Magne Ek

Ufrivillig pause

Koronarestriksjoner har satt en stopper for romjulsturneringa de siste to årene. Men nå gjør altså den tradisjonsrike romjulsbegivenheten comeback.

– Det har vært en ufrivillig pause på to år, så vi ser virkelig frem til å spille turneringskamper i BUL-hallen igjen. Tradisjonen tro henter vi inn syvermål og bruker filtball. Vi går ikke bort fra det. Men enn så lenge er det ganske få påmeldte lag, så vi håper at flere samler vennegjengen og melder seg på, kommenterer Skorpen, som onsdag formiddag hadde fem påmeldte herrelag og to påmeldte damelag.

– Vi håper på seks damelag og 12 herrelag. Det er målet. Vi vet at mange bruker lang tid på å bestemme seg, så i år går ikke påmeldingsfristen ut før 26. desember. Men vi setter veldig pris på de som melder seg på før den tid, smiler Skorpen.

Får besøk av toppspiller?

Turneringen spilles torsdag 29. desember. Det er 18 minutters kamper, og både innledende matcher og sluttspill gjøres unna på én dag. Spesielt semifinalene og finalene bruker å trekke mye folk. Da er det som regel mange lokale stjernespillere i aksjon, og det er mye prestisje på spill. Men arrangøren vil gjerne også ha med spillere som ikke tar det like seriøst.

– Vi vil at dette skal være en turnering for alle. Man trenger ikke ha med «stjernespillere» for å kunne melde på lag. Men vi vet jo at enkelte lag satser litt hardere enn andre, og det får vi nok se også i år. Det ryktes at Oskar Aga, som spiller i Allsvenskan, skal delta i år. Det kan jo bli et spennende bekjentskap, avslutter Vebjørn Skorpen.