– Vi ønsker å invitere alle og enhver til Kraftlagets jubileumsløp tirsdag 30. mai. Det er gratis deltakelse, og alle som deltar vil være med i trekningen av gavesjekk på 7500 kroner og fem gavesjekker på 750 kroner. Her blir det trøkk, lover en entusiastisk Mats Håpnes i Alta IFs friidrettsgruppe.

Mangeårig samarbeid

Alta IF Friidrett er godt i gang med sesongen, og i år har ekstra fokus på de mange løpsglade mosjonistene i Nordlysbyen. De har allerede gjennomført tre løp i «Mosjonskarusellen 2023». Den fjerde går av stabelen på Aronnes tirsdag i neste uke, og denne arrangeres i samarbeid med Alta Kraftlag, som feirer 75-årsjubileum i år. Det vil være tre ulike distanser – 75 meter, 750 meter og 7,5 kilometer.

– Jubileumsløpet arrangeres for å feire at vår trofaste støttespiller Alta Kraftlag fyller 75 år. Dette ønsker vi selvsagt å markere, og hva passer vel bedre enn en løpefest på Aronnes, smiler Håpnes, som understreker at det er gratis å melde seg på. Han satser på ekstra god deltakelse når Kraftlaget disker opp med så flotte premier. Som alltid har arrangøren mest fokus på mosjonistene. Men også barn og aktive idrettsutøvere er hjertelig velkommen til Alta idrettspark.

Innholdsrik løpskveld

– 75-meteren er åpen for alle, mens 750-meteren passer for deltakere fra åtte år og oppover. 7,5-kilometeren kan man gå, jogge eller løpe – med eller uten tidtaking, forteller Håpnes, som frister med musikk, speaker og åpen kafé.

– Påmeldingen for de som deltar i «Mosjonskarusellen» må gjøres på nett senest klokken 16.00 på løpsdagen. De som vil delta på 75- og 750-meteren kan bare møte opp på Aronnes mellom 17.30 og 18.00 og melde seg på. Vi starter med de yngste klokken 18.15, og så blir det 750-meter en halvtime senere. Startskuddet for 7,5-kilometeren går klokken 19.00, avslutter han.