– Vi har bestemt oss for å gjøre noen endringer. Sandfalljoggen var i mange år et svært populært tiltak, men det har vært litt dårlig oppmøte den senere tiden. Det ble de samme deltakerne hver gang, og vi klarte ikke å få med noen nye. Derfor prøver vi noe nytt, forteller Mats Håpnes i Alta IF Friidrett.

Inspirert av bedriftskarusellen

Man har tidligere år gjennomført en rekke løp på Sandfallet før og etter fellesferien. I år har Alta IF redusert antall arrangementer her betraktelig. I stedet starter man opp «Mosjonskarusellen 2023», som består av totalt ti løp. To av disse blir arrangert på Sandfallet.

– Bedriftsidretten i Troms og Finnmark gjorde en kjempejobb med å få opp interessen for løping i Alta for noen år tilbake. De hadde stor suksess med sin bedriftskarusell, som samlet mange deltakere på flere ulike steder rundt om i Alta. Vi har latt oss inspirere av det de fikk til og plukket ut de løypene vi liker best. Det blir litt gammelt og litt nytt, kommenterer Håpnes.

Starter med gammel kjenning

Allerede tirsdag kveld klokken 19.00 er det klart for det første løpet i årets mosjonskarusell i Nordlysbyen. Det er «Skoleruta», som har start og målgang ved siden av Finnmarkshallen. Fristen til å melde seg på dagens løp er klokken 16.00.

– I det første løpet kan deltakerne gå, jogge eller løpe én, to eller tre runder – med eller uten tidtaking. Man velger selv om man vil gjennomføre 1,67 km, 3,3 km eller 5 km. Dette er en trasé som vi har hatt suksess med tidligere under vårkarusellen i regi av Alta IFs friidrettsgruppe, sier Håpnes til A-sporten.

9 ulike løyper

Etter åpningsløpet tirsdag blir det gjennomført et nytt arrangement omtrent annenhver uke. Siste løp før ferien er «Komsaløypa» 20. juni. Så starter man opp igjen med et løp på Sandfallet 1. august. Tiende og siste løp i karusellen er «Avslutningsløpet» på Alta idrettspark 5. september.

– Vi håper at flest mulig blir med på dette. Vi ønsker at «Mosjonskarusellen 2023» skal være en sosial arena for folk flest. Det er ingen eliteløp kun myntet på de som trener mest, som om også de selvfølgelig er hjertelig velkommen. Og det er heller ikke slik at man er nødt til å delta på alle. Mister man første løp er det bare å melde seg på det neste, avslutter Mats Håpnes.

Her er løpene i «Mosjonskarusellen 2023»:

  • 25/4: «Skoleruta»

  • 9/5: «Sentrumsrunden»

  • 23/5: «Gakorirunden»

  • 30/5: «Kraftlagets jubileumsløp»

  • 13/6: «Sandfalljoggen»

  • 20/6: «Komsaløypa»

  • 1/8: «Sandfalljoggen»

  • 15/8: «Rulleskiløypa»

  • 22/8: «Museumsgaloppen»

  • 5/9: «Avslutningsløpet»