Etter 12 år i DNB, som autorisert finansrådgiver og nestleder for bankens Alta-avdeling, går Tommy Berg 1.oktober over i ny jobb som kulturrådgiver i Alta kommune.

– Jeg stortrives i DNB og hadde aldri sluttet der hadde det ikke vært for at denne stillingen dukket opp. Dette er en jobb det for meg ikke går an å si nei til, sier Berg, som er en velkjent komiker i nordnorge og en av bærebjelkene i Altarevyen.

Og det er trolig Bergs kompetanse på kulturfeltet, som gjør at han har fått jobben foran det som skal være en betydelig søkerliste.

– Det var visst mange søkere ja, og jeg er stolt og ydmyk over å ha fått jobben. Det stemmer at jeg ikke har noen formell utdannelse utover videregående skole, men jeg har drevet med kultur siden jeg var en neve stor og har enormt med kontakter og erfaring på det feltet, sier Berg til Altaposten.

Ettersom Berg og er politiker for Alta SV og sitter som nestleder for hovedutvalget for oppvekst og kultur, er dette et verv han må vinke farvel til.

– Det er en selvfølge at jeg trår ut av det vervet, men jeg kan fortsette å sitte i kommunestyret og på fylkestinget, presiserer han.

Berg overtar roret etter Sylvi Bellika og den nye jobben består av både saksbehandling og prosjektarbeider.

– Om jeg gleder meg? Jeg gleder meg vanvittig til å være med på å skape nye ting og til å ta vare på det rike kulturlivet vi allerede har, sier Berg.