Lørdag 10. mars gjestet Dag Sørås Alta med sitt nye show «Emokrati». En meget populær forestilling, hvor Sørås tar Sørås for seg vårt «Emokrati», som er en verden hvor følelser er viktigere enn fakta.

Temaene som ble tatt opp var, blant annet, Donald Trump, MeeToo og selvmord. Det kan virke som ingen tema er tabu for mannen.

– Jeg skal turnere med dette stoffet i et år, så det må være gøy og interessant for meg å snakke om det. For meg handler det om å lete etter de tingene som ingen forbinder med humor. Hvis noen har tips om ting man ikke må snakke om, mottar jeg de med stor takk, skratter Sørås.

FORNØYD: Dag Sørås ble intervjuet etter forestillingen og meddelte at han var meget fornøyd med altaværingene. Foto: Even Martinsen

Storkoste seg

Sørås legger heller ikke skjul på at han trives i Alta. Publikumet beskriver han som helt nydelig.

– Det å stå på scenen i Alta er helt strålende. Det er mange ganger man tenker «dette er siste gang», men jeg levde virkelig i nuet og koste meg. Jeg gleder meg allerede til neste gang, sier han og legger til at Alta har blitt en av hans favorittplasser.

USA-inspirert

Det kanskje ikke mange er klar over, er at Sørås har studert i USA og skrev en skrev masteroppgave om amerikansk utenrikspolitikk.

– Jeg vet ikke helt hvordan jobb jeg forventet å få, men et fett studielån fikk jeg i alle fall. Så hadde jeg det jævla gøy i prosessen, skratter han.

Er temaet mer aktuelt nå som USA omtales oftere i norsk presse?

Det jeg fikk ut av det, var å tilegne med kunnskap på en systematisk måte så man kan snakke om det. Jeg tror heller det ikke er så langt unna det jeg driver med nå, avslutter han med.

  • Du kan lese en anmeldelse fra forestillingen i mandagens Altaposten.