Det er ikke mangel på lovord fra mannen og messegeneralen som står bak Nordnorsk Handelsmesse, Stigh Aarstein i MyEvents AS. Når messa gjester Finnmarkshallen for andre gang, skal alt løftes til nye høyder.

– Sist hadde vi bare tre måneder til å få alt på stell. Nå har vi åtte. Det er bare å glede seg, forteller han entusiastisk.

Braksuksess

I underkant av 5.000 besøkte fjorårets messe, og både utstillere og arrangør var enige i at dette gav mersmak.

– Vi skjønner at vi må overgå det vi hadde i høst, men det bør ikke bli et problem. Besøkstallet var langt høyere enn hva vi ble forespeilet for hva vi kunne forvente oss. Det får oss også til å tro og føle at Altaværinger, og folk fra andre deler av Finnmark og Nord-Troms setter pris på dette.

For å sprenge den magiske grensen på 5.000 besøkende, skal de utnytte hallen til det maksimale.

– Flere utstillere skal få plass. Vi flytter barneaktivitetene til flerbrukshallen, noe som betyr nærmere 1.000 kvadrat med barneaktiviteter. Det betyr også at vi kan frigjøre mer av hallen til utstillere, sier Aarstein som også har noen overraskelser på lur.

– I tillegg til messa har vi planer om andre arrangement som går samtidig. Jeg kan ikke gå i detaljer, men lover at det er noe Altaværingene kan glede seg til.

Fra nær og fjern

Det er heller ikke et problem å få nok utstillere. Messegeneralen forteller at han kort tid etter annonseringen på sosiale medier ble kontaktet av utstillere fra norske og utenlandske utstillere. Også det populære finske minihuset ryktes å komme tilbake med en kanskje end flottere nyhet.

– Utstillere fra blant annet Troms og Sverige, og sentrale aktører som ikke ble med i fjor har meldt sin interesse. Litt av tanken med messa er å kunne tilby ting under messa som man ikke normalt finner i butikken i Alta. Samtidig er det viktig for oss å samarbeide med det lokale næringslivet, forklarer Aarstein.

Derfor er det et ønske om samarbeid med flere lokale aktører, blant annet med Alta næringslivforening.

– Vårt mål er å forsterke den lokale forankringen i Alta. Vi er ikke et Alta-selskap, men er opptatte av at messa skal dryppe tilbake på lokalmiljøet. Vi blir også, som i fjor, å jobbe med lokale idrettslag for drift av blant annet kafeen.

– Har du noen sikre utstillere allerede nå?

– Olokoto (minihuset fra Finland) skal vise frem en nyhet som er hakket råere enn sist, lokker Aarstein.

– Vi gleder oss ekstremt til å være i gang med planleggingen, avslutter han med.