HR Prosjekt AS prøver seg ikke fram med etableringen av avdelingskontoret i Alta.

– Alle skal merke at HR Prosjekt er en del av markedet. Det gjelder kunder og konkurrenter. Vi tror ikke at vi er konkurransedyktig, men vet av erfaring at vi er det. Derfor vil etableringen skjerpe alle og ikke minst komme oppdragsgiverne til gode, sier regiondirektør Roger Ramstad til Altaposten.

Han forteller at HR Prosjekt er et landsdekkende rådgivningsfirma som er godt representert i Nord-Norge. Alta blir det femte og største avdelingskontoret i landsdelen, med rundt 15 rådgivere. Foreløpig er det 10 på lønningslista her.

Da Sweco la ned kontoret, valte HR å benytte den unike muligheten til å få tak i de meget kompetente og erfarne medarbeiderne som jobbet der. I tillegg til avdelingskontoret i Alta er HR representert i Bodø, Tromsø, Harstad og Narvik. På landsbasis er det rundt 250 ansatte i konsernet, og i Nord-Norge vil rundt 10 prosent av totalen bli å finne, inkludert medarbeiderne i Alta. Om Alta-avdelingen sier Ramstad:

– Det er et godt sammensatt team både faglig og relasjonelt. De har hatt et meget godt miljø, og det vil vi ta vare på ved å ansette nesten alle dem som ble uten jobb 1. februar.