Hammerfest-ordføreren fikk fredag krass kritikk fra Alta Ap ved leder Steinar Karlstrøm for manglende vilje til å glede seg over Altas suksess.

Lunken til NRK

Da Alta ble tildelt hovedkontoret for NRKs nye distriktsavdeling for Finnmark, var Jakobsen meget lunken.

- Både Alta og Hammerfest får styrket aktiviteten med et distriktskontor i Alta. Mitt poeng var bare at man skal være varsom med å ta fra Vadsø dette. De er i en sårbar situasjon i forhold til arbeidsplasser, fastholder Jakobsen overfor Altaposten.

Han peker på at han tidligere ikke har ønsket å få redningsskvadronen flyttet fra Lakselv til Hammerfest.

- Jeg mener man må være varsom med å ta fra andre som sliter, sier Jakobsen.

- Stor aktivitet

Når det gjelder ingeniørstudiet, mener han hardnakket at Hammerfest er det beste alternativet.

- Vi får en fantastisk aktivitet her ute de nærmeste årene, og et forsiktig anslag er at det vil bli gjort investeringer her ute for 100-200 milliarder. Her skal bygges tunneler, vindmøller, hotell, flyplass, for å nevne noe. Det er gigantisk aktivitet i Hammerfest innenfor bygg og anlegg, og i tillegg har vi petroleumsnæringa, sier Jakobsen.

Vil ikke ta kritikk

Han vil ikke ta til seg kritikken fra Alta.

- Alta må ha lov til å kjempe for sine saker, men ordføreren i Hammerfest må få lov til å fremheve sine synspunkter, fastholder Jakobsen, som ikke gir sin tilslutning til partifelle i Hammerfest Ap, Grethe Ernø Johansen, sine flyplasstanker.

- Vi har vedtak i Finnmark Ap på at vi skal ha de stamflyplassene vi har, og jeg forholder meg til det. Det blir nok i alle fall ikke i min levetid at det kun blir èn stamflyplass i fylket. Det er også lite rasjonelt. Vi har heller ingen planer om noen stamflyplass i Hammerfest, forsikrer Jakobsen.