I november omtalte Altaposten at Scandic Alta inngikk en avtale med matappen «Too Good To Go». Med den på telefonen får du tilgang til å hente deg fullgod mat fra hotellet, som ellers ville gått i søpla, like før stengetid. Det hele for skarve 25-30 kroner.

– Genialt

Regionsjef for Too Good To Go Nord-Norge, Andrea Dahlskjær Bendixen, var i fjor på turné i Nord-Norge for å sikre seg samarbeidspartnere. Den muligheten ville ikke hotelldirektør Linda Heltne ved Thon i Alta glippe.

– Jeg ble veldig engasjert og når jeg fikk høre mer om hvordan vi kunne redusere matsvinn, samtidig som det er med på å påvirke bruttofortjenesten til hotellet, sier Heltne og legger til:

– Kokkene våre er heller ikke glade i å kaste mat.

Lunsjtilbud

I motsetning til Scandic vil Thon tilby lunsjpakker. Derfor vil antall matpakker og innholdet som blir tilgjengelige i appen varere fra dag til dag.

– En blanding av kald og varm mat som kundene kan ta med seg og varme, sier restaurantsjef Eva Catrine Haldorsen.

– Vi har heller ikke lunsj hver dag, men vil legge dette ut i forbindelse med for eksempel en konferanse, legger Heltne til.

– Ligger det penger i dette?

– Ikke nødvendigvis, vi vil nok gå i null. Men det er heller ikke derfor vi gjør dette, sier Heltne og viser til at det blant annet finnes mange studenter i Alta som kan dra nytte av et slikt tilbud.

Står sammen

Hotelldirektøren legger ikke skjul på at Too Good To Go er noe hun håper er kommet for å bli.

– Men da er det viktig at flere blir med på dette, slik at  Scandic ikke står alene. Folk må se nytten av produktet og bruke tilbudet. Hvis flere bedrifter skulle finne på å bli med, vil det bare være positivt for alle, mener Heltne.

Stor opptur

Andrea Dahlskjær Bendixen forteller at hun er utrolig glad for at Thon Hotel Alta har inngått en avtale med Too Good To Go. Hotellet blir nå det tredje i rekken, etter Scandic Alta og Hammerfest.

– Vi har i Nord-Norge økt fra 19 til 36 spisesteder siden 2016. Disse er alle fordelt i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mo i Rana, Rognan, Fauske, Bodø, Lofoten, Harstad, Tromsø. Alta og Hammerfest. Målet vårt er fortsatt det samme – å hindre matsvinn. Jeg kan også informere om at Rema 1000 i Tromsø nå er første butikk på laget, forteller hun.

– Mat skal i magen, ikke i søpla. Her er det bare å melde sin interesse og bli med på å bekjempe matsvinn. Det gjør ingenting om du er en liten kafe, eller en stor restaurant, avslutter Dahlskjær.

  • Thon Hotel Alta vil fra førstkommende mandag tilby lunsjpakker i appen Too Good To Go.