Her er det du trenger å vite om det som av mange omtales som en av årets høydepunkter i laksefiske-verdenen, salg av fiskekort til både utenbys- og lokale fiskere i Altaelva.

Frank og Vegard loser deg gjennom

I år som i fjor er det Altapostens Frank Halvorsen og daglig leder i Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI), Vegard Ludvigsen som er programledere i Mediehuset Altapostens laksestudio.

Journalist Dennis Bjerring vil i år fungere som utegående reporter når det lokale kortsalget starter. Vi skal lodde stemninga blant laksefiskere som følger sendinga fra sportspuben Overtid.

Rayner Hoaas Nilsen & co vil på sine skjermer i puben vise direktesendingen slik at gjester på direkten kan få med seg det som skjer.

Utenbys- og lokalt salg på samme dag

Nytt av året er at utenbys-salget, som normalt har blitt avviklet dagen før lokalsalget, i år vil bli gjennomført samme dag.

– Vi avvikler salget av utenbyskort èn time før lokalsalget. Det går alltid radig unna med å selge de 75 kortene. Klokka 16.45 starter vi oppbygginga til salg av de 700 lokale kortene og kjøper nummer èn, som vi håper å ha i studio på direkten, skal handle kortet sitt klokka 18.00. Deretter går det slag i slag til klokka 22.00 da vi avslutter sendinga. Er det kort igjen når sendinga avsluttes fortsetter salget til det ikke er kort igjen, forteller Frank Halvorsen.

PS: Fordi salget foregår digitalt betyr det at kjøpere må kjøpe sine kort ut fra egen telefon eller PC. Husk og ikke følge direktesendingen slavisk, da sendingen kan et par sekunder bak sanntid. Du er som kortkjøper selv ansvarlig for å følge med å kjøpe når det er din tur i køen.

Dersom du er usikker på hvordan du går frem for å kjøpe kort kan du gjøre deg kjent med det i videoen under. Fremgangsmåten er identisk med 2021-salget:

Halvorsen forteller videre at sendingen vil få spennende gjester, både fiskere og andre.

Eksempelvis skal damegruppa i Alta JFF ha egen utlodning av fluefiskerkurs blant jenter som melder seg på en trekning – i tillegg til andre spennende ting på gang.

– Jeg kan også nevne et par brødre som i fjor fikk laks på 26 kilo. De kommer, pluss flere andre, avslutter Halvorsen.

Rayner Hoaas Nilsen ved sportspuben Overtid er klar til å ta imot gjester når årets laksekortsalg sendes direkte fra klokken 16.45. Foto: Bernhard Hienerwadel