Nøyaktig 311.500 kroner har 35 næringslivsaktører (se lista nederst i saken) samlet inn til Erles familie, noe som både dekker bilen, samt utgiftene pappa til Erle, Martin Jørgensen hadde med å reise ned å hente bilen opp.

– Vi har ikke ord. Nå skjønner vi at det er andre som også bryr seg om Erles liv. At hun har en verdi for andre enn  oss. Det er helt fantastisk. Nå har vi råd å bygge huset vi planlegger, sier Sara Marie Guttormsen og Martin Jørgensen.

Hentet bil selv

Tobarnsforeldrene har i over ett år forsøkt å få trygdebil til sin multihandikappede datter, men fått avslag i alle ledd fra NAV. Nå ligger saken som kjent hos trygderetten, hvor saken skal behandles til sommeren. Dersom trygderetten godkjenner søknaden, vil det ennå ta mellom ett og ett og et halvt år før bilen står på parkeringsplassen til familien.

Kokte over

Dette var dråpen som fikk begeret til å flyte over for eiendomsforvalter Trygve Rødberg.

– Lørdag 16. desember hadde Altaposten igjen en artikkel om Erle og hennes foreldre. Denne artikkelen, på linje med øvrige artikler Altaposten har presentert i denne saken, gjorde meg oppriktig lei meg, hvoretter jeg ble frustrert og etter hvert lynende forbannet, sier Rødberg til Altaposten.

– Det er helt hinsides at et offentlig hjelpeorgan som NAV, kan trakassere en hjelpetrengende familie på denne måten, som vi er blitt kjent med gjennom media.

Måtte ringe advokaten

Rødberg sier at han for å få utløp for «frustrasjon og forbannelse» ringte advokat Espen Simonsen, som frivillig har engasjert seg i saken, for å spørre advokaten om medias fremstilling var rett.

– Jeg kjenner personlig begge to som svært samfunnsengasjerte personer, med store hjerter, sier Rødberg.

Og han tok ikke feil.

– Disse to, sammen med en tredje bedriftseier, ga i klare ordelag uttrykk for hva de mente om den offentlige behandlingen av Erle og hennes unge foreldre. Samtalene førte til muntlige garantier fra våre tre bedrifter på 130.000 kroner til støtte for kjøp av bilen, som Jørgensen hadde dratt for å skaffe i egen regi. Dermed var agendaen for helga og påfølgende dager satt, sier en engasjert Rødberg, og legger til:

– Vi kan ikke sitte rolig å se på at det offentlige trakasserer denne familien. Faen heller, det er jul snart.

– Viser vår protest

Rødberg og hans to medsammensvorne tok en ringerunde rundt til flere bedriftseiere i Alta, noe som resulterte i at de raskt kom opp i 205.000 kroner. Onsdag ettermiddag var beløpet steget til 265.500 kroner, før siste melding til Altaposten tikket inn torsdag formiddag om at utrolige 311.500 var nådd.

– Dette er protest mot den trakasseringen vi mener familien utsettes for fra det offentlige, samtidig som vi vil hjelpe denne familien. Vi i aksjonsgruppa vil rette en stor takk til alle som har bidratt. Så ønsker vi riktig god jul til lille Erle, hennes familie og alle andre, også dere i offentlig forvaltning, sier Rødberg.

– Ikke lett å ta imot

Hjemme hos familien Jørgensen kunne de ikke fått en bedre julegave. Når Altaposten er innom sokkelleiligheten noen dager før jul, holder de på å pakke kofferten. De skal til sykehus med Erle, som skal gjennom nok en operasjon.

– Dette betyr så utrolig mye. Det koster mye fra før av å ha Erle, og selv om vi får mye dekket, så er det også mye vi ikke får dekket, sier Sara Marie Guttormsen.

– Det er ikke så lett å ta imot penger på denne måten, men samtidig har vi ikke råd å takke nei, tilføyer Martin Jørgensen.

Disse bidro:

Byggmester Bengt Andersen AS

Altafjord Oppdrett

Anonym

Anonym

Thermoglass AS

Nordlysbyen Eiendom AS

Sentrum Blomster Alta AS

Elkjøp Alta AS

Blikk & Sveis AS

Hurtigtrykk Alta AS

Sport 1 Alta

GK Inneklima AS

GK Rør AS

Finnmark Motorsenter AS

Alta Lastebilsentral AS

Finnmark Sand AS

Mona Salongen AS

Techs Alta AS

Brødrene Ek AS

Firma Roar Johansen

Årøy Bygdelag

Fysikalsk terapi og behandlere

El-Installatøren Alta AS

SmartDok AS

Alta Bilskadesenter AS

Sentrumsgrillen AS

Fagmøbler AS

Knudsengården AS

GT Maskin AS

Mathisens Landbruksservice AS

K.Ek AS

BJ Fritid AS

JOSI Eiendom & Consulting AS

Locktech Alta AS

Pedersen varmeservice AS