– Jeg har aldri tidligere opplevd så stort ras at det har gått over snøgjerdet, sier Tommy Hæggernes, som har jobbet i Finnmarkshallen siden 2001.

– Jeg hadde lenge hatt taket under oppsikt. Det gikk først mange små ras, og alle rasene ble fanget opp av gjerdet, forteller Hæggernes.

Hæggernes så storraset gå fra sitt midlertidige kontor i yrkesskolefløya på Alta videregående.

– Høyden på gjerdet var ikke lenger tilstrekkelig, og det var heller ikke plass til all snøen på innsiden av gjerdet, snøen ble derfor presset opp og over gjerdet. Det store temperaturskiftet gjorde at taket ble ekstra glatt og snøen fikk en veldig fart nedover, forklarer han.

– Fra andre haller kjenner vi til at man har gått med helikopter over hallen, slik at snømengdene har løsnet. Men å sende folk opp dit er helt umulig, forteller han.

Selv om Hæggernes mente å være sikker på at det ikke befant seg noen under raset, ble det satt igang søk.

Settes opp gjerde

Samme dag som raset gikk, sendte Hæggernes en redegjørelse til drift- og utbyggingsavdelinga i kommunen.

– Jeg ber om at kommunen som byggeier tar en runde med snørydding langs innsiden av gjerdet, de nærmeste 2-3 meterne. Dette bør gjøres før neste større snøfall, skriver Hæggernes.

Til våren settes det opp et kraftig gjerde på to meter med stor port mellom kulturskolen og Finnmarkshallen på den andre sida. Dette for å hindre at personell går ukontrollert inn i området mellom Finnmarkshallen og kulturskolen.

– Det legger seg aldri store snømengder på den sida, men det er greit å være sikker, sier Tommy Hæggernes.