I går gikk det et stort takras med store mengder snø fra taket til Finnmarkshallen flere plasser. På den ene siden, som er mot kulturskolen, er det stor plass hvor ungdomskoleelever jobber med iskunst som skal være en en del av Borealis-festivalen. Rektor på kulturskolen sier foreldre skal føle seg trygge på at ingen er i fare under dette arbeidet.

Følger med på taket hver dag

– Vi har hatt fokus på at det kan komme snøras fra taket til Finnmarkshallen, så derfor har vi i alle år hatt en grense på åtte meter fra taket hvor ungdommene oppholder seg og jobber med iskunsten. I fjor var et også mye snø og da var vi veldig klar på at ingen skulle oppholde seg innenfor denne grensen som vi har hatt i alle år, sier kulturskolerektor Bjørn Roald Mikkelsen.

– SKUMLE RØMNINGSVEIER: – Hvis noen hadde gått ut av rømningsveiene til hallen i går, så kunne de fått snøraset over seg, så det er en av flere sider som vi burde debattere, sier Bjørn Roald Mikkelsen. Foto: Reiulf Grønnevik

For to uker siden jobbet det omlag 30 ungdommer med iskunst.

– Det var ingen unger her denne uken, og hvis det var planlagt at de skulle jobbet med iskunst denne uken, så hadde de ikke fått lov til det, for vi følger hele tiden med på snømengdene på taket, som det var veldig mye av til og med i går, påpeker Mikkelsen.

– Og hva sier du til foreldre som er skeptiske til at deres barn skal jobbe med iskunst bak kulturskolen i framtiden?

– Vi setter sikkerheten først og vi har i alle år hatt som regel at ingen for lov å jobbe her når det er store snømengder på taket og sågar fare for ras. Vi har som nevnt også hatt denne grensen på åtte meter i alle år, og vi holder hele tiden øye med snømengdene på taket.

– Bør bli en debatt

Hell i uhell, så håper Mikkelsen at det nå uansett blir en debatt på hva man skal og må gjøre når taket på hallen er overfylt med snø.

Trangt mellom byggene

Han påpeker også at av og til, hele døgnet, ferdes folk bak kulturskolen som bare er noen meter fra hallen.

– Det går av og til folk mellom kulturskolen og Finnmarkhallen og denne passasjen er trang. I og med dette som skjedde i går, kan det selvsagt skje at noen kan få et ras over seg. Finnmarkshallen har også rømningsveier som går rett ut av bygget og hadde noen gått ut av disse i går, så hadde man fått snøraset over seg, klargjør kulturskolerektoren.

Stengte kontoret

Etter at raset gikk i går, stengte Mikkelsen også av ett av kontorene i kulturskolebygget.

– Odd Håvard Holtet, som er leder for Den kulturelle skolesekken (DKS), har et kontor som er veldig nært taket til Finnmarkshallen. Jeg valgte derfor å  stenge kontoret hans etter raset i går, for i verste fall kan store snømengder rase gjennom vinduet til dette kontoret.

NÆRT RASTAKET: Leder for Den kulturelle skolesekken, Odd Håvard Holtet, har kontor som ligger veldig tett opp til Finnmarshallen. I går ble dette kontoret stengt etter at store mengder snø falt ned fra taket til hallen. Foto: Reiulf Grønnevik

– Jeg er ikke nervøs for å gå på jobb, men det er fint at man setter sikkerheten først, og det er viktig å poengtere at foreldre som føler seg usikre med tanke på arbeidet med iskunst, så holder vi hele tiden øye med snømengdene på taket. Vi er alle veldig nøye med at arbeidet skal foregå under sikre forhold, forsikrer Holtet, som i dag er tilbake på kontoret ettersom taket på hallen nå er fritt for snø.