Opplevelsesbedriften Sorrisniva har søkt Alta kommune om å få utvidet skjenkebevillingen sin til også å gjelde brygging av eget øl. Administrasjonen innstilte på at bedriften skulle få lov til å servere sitt eget merke.

Politikerne behandles saken i formannskapet 18. juni. Innstillingen ble enstemmig vedtatt. I en epost sendt til Alta kommune 23. mai skrev søker:

«Sorrisniva har en restaurant som serverer beste kvalitet av kortreist mat. Å kunne tilby øl brygget i egne lokaler, og med lokale råvarer, vil således utgjøre et viktig bidrag til stedets helhetlige karakter og serveringstilbud.»

Administrasjonen påpekte i sin innstilling at det i Alta ikker tradisjon med tanke på lokal tilvirkning av alkohol eller annen type drikk. Og:

– På bakgrunn av beskrivelsen av Sorrisniva og det arbeidet som er lagt ned over år for at gjestene skal få en helhetlig opplevelse er administrasjonen av den oppfatning at muligheten for å tilvirke lokalt øl, vil være ett viktig bidrag til dette arbeidet. Det vurderes at skjenking av eget tilvirket øl vil utgjøre en naturlig del av Sorrisnivas karakter og serveringstilbud.

I den samme mailen fra Sorrisniva påpeker de også at saksbehandlingstiden har vært lang:

– Jeg vil igjen påpeke at svar på forespørsler til kommunen om informasjon og saksbehandlingen fremstår som uakseptabelt treg. Fra andre kommuner ser vi at man klarer å gi utvidet skjenkebevilling raskere og mindre byråkratisk. Bedriften har i dag skjenkebevilling, noe som bør innebære at man klarer å saksbehandle raskere enn om det dreide seg om en bedrift uten skjenkebevilling. For Sorrisniva er dette et viktig strategisk grep som vil bygge opp rundt egen merkevare og profil. Uten et fungerende næringsliv vil det være krevende å drifte Alta kommune.