Dersom politikerne i Alta sier ja til lokalt brygget øl fra Sorrisniva i formannskapsmøte 18.juni, kan altaværingene nyte den første Alta-pilsen solgt over disk til høsten.

Salgs- og markedsjef ved Sorrisniva, Jan Roger Eriksen, opplyser at vannet som brukes under bryggingen er superlokalt.

– Ja, vi har vann fra egen brønn, som alt annet vann vi bruker her oppe. Vi er jo ikke tilknyttet det lokale vannverket, forklarer Eriksen, som synes dette er en morsom sak i seg selv. På spørsmål om vannet er bedre enn annet vann, svarer han lett humrende:

– Ja, vi synes jo det, selv om vannet i Alta er veldig godt generelt. Men vi synes det er kult å bruke lokale ressurser.

Roger Skarvik er mannen som skal få æren av å brygge ølet for opplevelsesbedriften i Storelvdalen. Bryggemester Skarvik har drevet med ølbrygging på hobbybasis i flere år og sammen med samboer Kjersti Bang og naboen Knut Einar Kristensen, har han allerede brygget ferdig en pilstype, som han tenker vil passe for Sorrisniva.

– Tor Kjetil (Wisløff, medeier ved Sorrisniva, journ.anm) ville ha pils, som er et lyst øl, så det har vi laget. Samtidig vet vi at mange setter pris på mørkere øl, så det vil vi også forsøke oss på etterhvert, sier Skarvik, som til daglig jobber som konsulent innen prosjektledelse og bedriftstrategi i Pivotic Consulting i Oslo.

Jan Roger Eriksen svarer slik når vi spør om han tror at Sorrisniva vil tjene mye på å tilby gjester egetbrygget øl:

– Nei, dette er noe vi gjør for å gi våre gjester en bedre totalopplevelse. I dag er øl like viktig som en smaksforsterker til mat, som det vin er. Så dette blir spennende, spår salgs- og markedsjefen, som selv ikke har smakt på ølet.

– Nei, men de som har smakt det synes det er veldig godt.