– Jeg har ikke sett verken plate eller omslag enda, men fredag skal alt være på plass. Jeg er stolt av plata, sier Gunnar Puskas Schwaiger, som nå slipper andreplata «Barn og barnebarn ingen hindring» på Nordnorsk plateselskap. Finpussen ble tatt på selveste Abbey Road i London.

Slippet markeres på Radisson og Rorbua med pressekonferanse og smakebiter fra de 12 låtene på LP-plata. Det vil si, CD-plata har intet mindre enn 14 låter.

– Jeg har jo ytterligere 7-8 låter fiks ferdige, men denne gangen har vi valgt å prioritere. Det var jo 20 låter med forrige gang, sier Puskas, som har gjort ekstra stas på LP-folket med en syvtommer som bonus. Der finner du lett legendariske låter fra Kjønnsmoden ungdom, nemlig «Ved Rondane» og «Eg gjette Tulla».

– Det blir bare trykket 300 LP-er, men her er allerede 150 bestilt, så det går nok ut i rekordfart, tror Puskas.

Satser på Barila

Hva så med hjemplassen Alta.

– Jeg satser på en intim og tett seanse på Barila 3. november, med fullt band og stor stemning. Presis klokken 20.15, er det krystallklare beskjeden fra Puskas. Det er da også på Barila han har sving seg som DJ de siste årene.

Puskas legger ikke skjul på at det har vært en lang prosess etter førsteplata.

– Det har tatt syv år, en følelsesmessig bølgedal med tanke på at jeg mistet Lisbeth. Det har jeg måttet bearbeide, men følelsen er ganske god noen dager før plateslippet, sier Puskas, som var åpen rundt sorgen rundt tapet av kona.

Han har også lagret opp materiale til en bebudet bluesplate.

– Jeg er godt i gang og har lovet meg selv at den skal være ute i løpet av et par år.