– Det er helsemyndighetene som sitter med ansvaret, sier hovedutvalgsleder i helse og sosial, Kristin Jensen (Ap).

Bare tapere

Hun skjønner at bygdefolket som uttrykte sin bekymring igjennom avisa tidligere denne uka, ikke ønsker å leve i frykt for at noe alvorlig skal skje, men som politiker er det vanskelig å kommentere enkeltsaker.

– I denne saken er det bare tapere. Det er verken bra for lokalsamfunnet eller enkeltmennesker, sier hun.

Bekymrede foreldre forklarte til Altaposten at vedkommende ikke har nær familie eller annet nettverk – men trenger sårt hjelp. Vi har kontaktet politiet utallige ganger og vi har snakket med kommuneoverlegen. Situasjonen er ikke blitt alvorlig nok og man mangler lovverk slik at man kan iverksette noen tiltak. Dermed havner vedkommende mellom de berømte to stolene. Lensmann Svein Tore Nilsen ga tidligere denne uka uttrykk for forståelse for bekymringen og at det foreligger anmeldelse.

Hull i systemet

Det politikerne derimot kan gjøre er å se på regelverkene helsemyndighetene har å forholde seg til og hvordan ting fungerer.

– Er det er noen hull i regelverkene eller systemene, må vi jo følge opp dette, forklarer hun.

Helsesak

Kommuneoverlege i Alta kommune, Kenneth Johansen, forsikrer om at alle pasienter og personer som har behov for det blir fulgt opp av helsevesenet, for eksempel med ekstra besøk. Det gjelder også i denne saken. Videre sier han at han naturlig nok, på grunn av taushetsplikt, ikke kan uttale seg konkret om en enkelt person.

– Men det er veldig fint at folk melder inn sin bekymring til helsevesenet, sier han, vi vil hele tiden vurdere hva som er riktig å gjøre i den enkelte sak.

Han forklarer også at helsevesenet har veldig klare lovverk som må følges i forhold til håndtering og behandling av pasientene.