Europark er her til lands den mest kjente delen av APCOA, en ledende leverandør av parkeringstjenester i Europa. Selskapet har vært tilstede i Alta i mange år, blant annet utenfor Rema 1000 og det som tidligere ble kalt Adelsten-bygget.

– De kom med et skriv i vinter om at de skulle avvikle ordningen i Alta, bekrefter Ole Petter Haugen, eier av «Adelstenbygget» med blant andre Mekonomen og Motor Norge som leietakere. Etter det han beskriver som mye usikkerhet i kjølvannet av skrivet, mistet han tålmodigheten.

Avslutter avdelinger

– Jeg har sagt dem opp. Etter at skrivet kom fortsatte de å vakte mitt område, men sporadisk og uten et skikkelig system, sier gårdeieren, som sier han i ettertid fikk høre at det var mye sykmeldinger og den slags utfordringer.

APCOA bekrefter at de kun skal være på flyplassen.

– Det medfører riktighet at APCOA Parking Norway AS avslutter, eller har avsluttet, et mindre antall avdelinger i Alta, sier Carl-Erik Martinsen, operasjonsdirektør for APCOA PARKING Norway AS.

– Vi vil fortsatt være operatør av parkering ved Alta Lufthavn for Avinor, sier Martinsen i en kort kommentar. Hva årsaken til avviklingen er, går direktøren ikke inn på.

Mye att og fram

For Haugen førte Europarks reduserte innsats til mye vingling, sier han, en situasjon han altså gikk trett av.

– For tiden arbeider vi med en annen parkeringsordning for Adelstenbygget, sier Haugen, som enn så lenge venter med å gi detaljer. Men han bekrefter at de er alene om sin egen ordning. Andre gårdeiere er ikke med i den.

– Jeg kjenner ikke til hva andre gjør med dette. For vår del er jeg trygg på at vi får til en god ordning, sier han.

Meldte fra

– Vi ser an utviklingen, og har ikke sagt opp avtalen eller mottatt oppsigelse. For øyeblikket går den som før, sier Einar Mathisen, eier av Markveien 42 med tilhørende parkeringsareal. Det var en leietaker som meldte at han hadde hørt fra Europark.

– Det jeg hørte, var at Europark ikke ville inngå avtaler som varte lengre enn til august. Men som sagt har Europark ennå ikke tatt kontakt med oss, sier gårdeieren.