– Ordningen med en time gratis parkering mot trukket billett vil uansett blir videreført, sier Kjetil Haugsnes, daglig leder for Rema 1000 Alta. Han bekrefter at parkeringsordningen har vært en oppskrift på suksess for butikkene i det 7.155 kvadratmeter store næringsbygget Sentrum Syd, eid av Harila Gruppen eiendom. Det er byggeier som ordner det praktiske i kjølvannet av at Apcoa, mer kjent som Europark – dropper hele Alta minus lufthavna.

– Byggeier har innhentet anbud og er nå i forhandlingsposisjon med to aktører om å videreføre parkeringsordningen vi allerede har, sier Haugsnes, som av nevnte forhandlingsgrunn avventer med å røpe hvem aktørene er. Som private kan byggeier uansett velge sin egen P-ordning, og Haugsnes sier at det fra leietakernes side aldri var tvil.

Drar kunder

– Det er felles forståelse mellom Jysk, Elkjøp, Sentrumsgrillen og Rema 1000 at ordningen skal vi beholde. Den er ganske enkelt konkurransefortrinnet vi trenger, sier daglig leder.

At butikknær henstilling av bil og gratisparkering mot trukket billett drar folk til Sentrum Syd, merker butikkfolkene særlig godt ved høytider og helgeutfartsdager.

– Ordningen vår er en medvirkende årsak, sier Haugsnes.

Sømløs overgang

Går alt etter planen, vil kundene merke lite til at Europark er borte og en annen snart på plass. Det blir sømløs overgang, men om den nye aktøren skal serve eksisterende automater eller om Sentrum Syd må skaffe nye, gjenstår å se.

I nær 10 år har Europark passet på parkeringsarealene ved Sentrum Syd, deres største kunde i Alta ved siden av lufthavna, og Haugsnes sier at samarbeidet de siste årene har fungert veldig godt.