Ordfører Laila Davidsen har fått nok av å bli motarbeidet med hurtigbåtruta mellom Alta og Hammerfest. Nå er beskjeden til Hammerfest-ordføreren klar: - Jeg tror ikke han har tenkt over konsekvensene av det han holder på med. Dersom vi ikke har en god kommunikasjon mellom byene, og ikke folk fra Alta kommer seg greit til sykehuset i Hammerfest, blir konsekvensen at vi går på barrikadene for å få sykehus her, er den klare beskjeden fra Davidsen til kollegaen i Hammerfest.

Krever handling

Davidsen ber nå også fylkeskommunen skjære gjennom og snarest ta tak i saken.

– En ting er at Alf ikke ønsker ruten. Det er veldig trist for regionen. Men da må i alle fall fylkeskommunen tenke på hele regionen, sier ordføreren, som nettopp hadde fylkesråden for samferdsel med på elvetur i Alta, uten å få diskutert problemstillingen i stor grad.

– Fylkesordføreren har vært positiv. Samtidig er vi fortvilte over hvor negativ andre er, dette har vært en ekstremt vanskelig sak. Fylkesadministrasjonen har vært vanskelige, og ikke ønsket å gi ut informasjon. Når man blir motarbeidet på den måten, er det klart at man spør seg hva som er årsaken, sier ordføreren.

Følger opp vedtak

Hun forklarer at det Alta kommune gjør, er å følge opp et vedtak i Vest-Finnmark regionråd.

– Det ble gjort et enstemmig vedtak om strategi for felles arbeidsmarked i regionrådet, og dette følger Alta kommune opp, da vi synes det er svært viktig. Dette regner vi med at resten av medlemmene også gjør, ellers er arbeidet vi gjør i rådet fullstendig bortkastet. Man må vise i handling hva man mener, sier Davidsen.

– Tydelig agenda

Davidsen sier hun tydelig ser hva Alf E. Jakobsens interesser er i saken.

– Det ser jo ut som at hans agenda er å beholde flest mulig passasjerer over Hammerfest lufthavn. Jeg tror han ville vært mer tjent med å samarbeide. Det at det blir steile fronter er uheldig, og dette er noe blant annet næringsaktører merker seg, sier Alta-ordføreren.

Hun har prøvd å snakke direkte med Alf E. Jakobsen om hurtigbåt-saken, uten at han har vært interessert i det.

– Jeg har brakt saken opp i regionrådet, men interessen for båten er svært liten, sier Davidsen.

Ber om penger

Ordføreren understreker imidlertid at toget ikke er gått for et samarbeid. Alta kommune kommer til å invitere Hammerfest med på et spleiselag for prosjektbåten.

– Her har de en mulighet til å være med på en båtrute til det beste for næringslivet og innbyggerne på begge steder. Jeg håper jo at Hammerfest er interessert i å være med på et spleiselag for regionens beste, sier Alta-ordføreren.