– Om jeg er skuffet over vedtaket i planutvalget? Nei. Selv om jeg selvfølgelig ønsket meg et litt annet resultat, var jeg innstilt på at dette kunne skje, sier Ole Petter Haugen, eier av forretnings- og leilighetsbygget C6 i Markveien 37/39.

– Det må være lov å håpe at det ordner seg på sikt, sier Haugen, som nå fester sin lit til signalet fra planutvalget, at man vil fortsette prosessen rundt høydebebyggelse på tomten.

Høy tårnfaktor

Skal det, slik mange altaværinger har spurt seg på sosiale medier, bare være «flat og lite spennende» bebyggelse på sentrum, eller skal det åpnes for bygging i høyden? I alle tilfelle; Haugen Eiendom AS setter i gang med det de på sikt krysser fingre for vil bli et signalbygg med høy tårnfaktor.

– Jeg starter nå en prosess med å bygge seks etasjer, men vil allerede fra starten av planlegge og dimensjonere for femten. Haugen sier han satser på at det i løpet av søknads- og byggetiden blir politisk og administrativ aksept for flere etasjer, slik at bygget rimelig sømløst kan påbygges til den arkitektoniske godbiten mange venter på.

Lot seg begeistre

Altaposten er kjent med at få, om i det hele tatt noen, tomter på sentrumsområdet har har samme «administrative status» som C6. Nemlig ingen etasjehøydebegrensning.

Haugen sier i en kommentar til dette at da planen for et Arctic Tower ble lagt fram for 10-12 år siden, lot den daværende administrasjonen seg såpass begeistre at de åpnet for høyere bygg på denne tomta enn ellers på sentrumsområdet.

Haugen Eiendom AS ved Ole Petter Haugen har troen på at det ordner seg, og setter i gang prosessen med å få bygd C6. Foto: Arkiv