Saken mot Øksfjord-mannen går for Bærum tingrett. I går kom aktoratet med sin påstand. I tillegg til fengselsstraff, mener politiadvokaten at 50 millioner kroner bør inndras.

Ifølge Dagens Nærings hevdet aktoratet at Syversen benyttet stråmenn på Kypros for å skjule at han var den rette eieren av midlene i selskapet Wingfirm. Fra selskapet mottok Syversen privat over 140 millioner danske kroner mellom 2007 og 2009. Syversen hevder selv at det dreier seg om lån, mens politiet og skattemyndighetene mener det dreier seg om utbytte.

Forsvareren mener at retten ikke kan konkludere med at Syversen eide firmaet. Det innebærer at Syversen ikke kan ha fått utbytte fra selskapet og at Wingfirm ikke reelt har vært drevet fra Norge, slik politiet og skattemyndighetene mener. Forsvarens påstand var full frifinnelse for den mest alvorlige delen av påstanden, skriver Dagens Næringsliv.

Syversen har likevel innrømmet at han fra 2004 til 2010 har unndratt noe over fem millioner kroner fra beskatning i Norge.