Altaposten omtalte i forrige uke episoden der Anne Lise Bakke og hennes to barn Sandra (13) og Aleksander (15) var på vei til å bli kastet ut av sitt hjem, i Øksfjord. Beskjeden de fikk per telefon fra driftsavdelingen i Loppa kommune var at boligen deres skulle brukes til å bosette flyktninger.

Kontrakten i orden

Overfor Altaposten sa ordfører Steinar Halvorsen da at han skulle se på saken, og at han ville gjøre en innsats for å hindre at familien mistet boligen sin.

Torsdag sier han til Altaposten at det er avklart; Anne Lise og barna får bli boende:

– Det er i grunn ganske enkelt. Hun har en leiekontrakt med Loppa kommune, og den må kommunen forholde seg til. Etter at vi ble gjort obs på saken satte jeg og rådmann Marion Høgmo oss ned sammen, og det viste seg at vi er ganske så enige – dette er håndtert på en mindre bra måte, sannsynligvis som følge av at det har skjedd en glipp. Nå er det ryddet opp i, sier Halvorsen.

Steinar Halvorsen er ordfører i Loppa. Foto: Arne Hauge

Har beklaget

Uansett er det flere ting ordføreren ikke er fornøyd med. Blant annet synes han ikke noe om at Bakke fikk beskjeden om å flytte ut i en telefonsamtale:

– Administrasjonen har beklaget dette overfor henne, og de skal gjøre om sine rutiner rundt denne type saker. Det er verdt å nevne at det aldri ble iverksatt noen utflytting, Bakke fikk rett og slett en telefon hun aldri skulle fått.

– Jeg vet ikke om det har vært noen rutiner på dette området. Uansett så må alle forholde seg til avtaler, slik er det. Og i framtiden, om det skulle skje at vi er nødt til å gjøre endringer rundt hvem som bor hvor, så skal vi først og fremst sjekke ut kontraktsforhold, dernest skal vi gjøre ting på en ordentlig måte. Å hive ut folk uten videre, det gjør man ikke. Eventuelle flyttinger må skje i en dialog med beboere, der man søker å få til en frivillig flytting, sier Halvorsen.