Til tross for at det er Tromsø som er hans krets har Kystpartiets Ahmed Warsame tilknytning til Andsnes og Loppa kommune. Han har latt seg engasjere i saken Altaposten omtalte i forrige uke, der alenemora Anne Lise og hennes to tenåringsbarn Sandra og Aleksander fikk beskjed fra boligetaten i kommunen om at de måtte flytte ut.

Årsak; familiens hjem skulle brukes til å huse flyktninger.

– Dersom dette stemmer, at de skal kastes ut fordi det skal inn noen flyktninger, så er det helt forferdelig! Men det har skjedd andre steder også, at vanskeligstilte som trenger bolig, både nordmenn og flyktninger, må ut fordi andre flyktninger skal inn. Å få en slik beskjed, at de må flytte ut fordi andre skal ha boligen, det er veldig lite bra, sier Warsame.

– Skaper fremmedfrykt og hat

Han har en oppfordring til Loppa kommune, og ordfører Steinar Halvorsen (H):

– Her må ordføreren gripe inn, ta et tak og sørge for at dette ikke skjer. For det første er dette skikkelig trasig for de som rammes, for det andre så skaper dette både fremmedfrykt og hat. Det er på grunn av slike situasjoner at fremmedfrykt og hat oppstår, sier Warsame, som selv er fra Somalia.

I etterkant av denne artikkelen har Loppa-ordfører Steinar Halvorsen bekreftet at familien får bli.

Warsame oppfordrer videre kommuneadministrasjonen både i Loppa og andre steder til å opptre særdeles varsomt og søke alle mulige alternative løsninger dersom det oppstår situasjoner der noen må ut av en bolig fordi andre skal inn:

– Om det stemmer at kommunen, slik Anne Lise Bakke forklarer, ringte og ga beskjed om at de skulle ut av boligen, så er det bare en ting å si; slikt er ikke akseptabelt. Det er ikke greit å komme med noe slikt muntlig, uten at leietaker får tilbud om et annet sted å bo. Her skal det varsles skriftlig, og det må gis svært god tid, slik at man eventuelt får tid til å ordne seg med alternativt bosted, sier Kystparti-politikeren.

– Ikke flytt ut!

Han ønsker å komme med en oppfordring til Anne Lise:

– Min anbefaling til deg er; ikke flytt ut av boligen frivillig! Og ikke gi deg uten kamp. For dette er på ingen måte greit.

– I vår omtale av saken påpekes det at kommunens rådmann Marion Høgmo pendler og har kommunal bolig i Øksfjord som Loppa kommune betaler for. Er dette greit?

– Det er jo bare helt idiotisk. Helt idiotisk at man lar skattepenger gå til slikt, i stedet for å bruke det på de som har behov. Skal Høgmo jobbe i Loppa så må hun gjerne flytte hit, eventuelt dekke dette sjøl, sier Warsame.