Jeg har drevet flere restauranter i Finnmarkskommuner, der to av restaurantene har vært i Alta og vært svært delaktige i søkeprossessene rundt serverings og skjenkebevilgning.

Tidligere er det blitt sendt ut klare og viktige signaler om alkoholpolitiske linjer skal følges. Ryddighet og lik behandling av alle aktører. Dette har Alta kommune vært enestående i.

Jeg leser i altaposten den 23.06 om at Bjørn Einar Lyng hevder slike saker er løftet over hovedutvalget, dette kjenner jeg ikke til at det er skjedd tidligere.

Østlyngen har en særdeles fordel økonomisk at det kommer drift i lokalet nå. Husleien som betales er prosentvis av omsetning, men at det da ligger en minimumsleie i grunnen.

Jeg som alle andre er glad det kommer liv i gamle Alfa, dette betyr veldig mye for sentrum og storbyfølelse, utelivet løftes opp og sosiale sammenkomster skapes. Men jeg er opptatt av ryddighet og at søkeprossessene er like. Så får vi heller glede oss til det åpnes etter at søkeprossessene og saken har godt sin naturlige gang.

Bjørnar Paulsen