Da det tidligere denne uka ble klart at Alta Røde Kors hjelpekorps var uten snøscooter til påskeberedskapen, klødde Hauans sin avdelingsleder Bjørn Tore Johansen seg to ganger i hodet, så tok han opp telefonen og startet på en ringerunde.

Etter tre timer i telefonen til ulike kolleger i næringslivet, kunne Bjørn Tore oppsummere fangsten. Nok penger til scooter, slede og GPS til hjelpekorpset.

En fantastisk respons

– Det var helt fantastisk så positive mine kolleger i næringslivet var. Det var ikke nei å få et eneste sted, sier Johansen. Han er selv avdelingsleder hos Hauans AS i Alta og ikke uventet fikk han med seg scooterimportøren som henter til Norge Polaris sine modeller.

– Ja, Polaris Norway sa seg villig til å sende opp en Widetrack til spesialpris og på denne måten  har det også blitt penger til en båreslede og en GPS til hjelpekorpsscooteren, sier avdelingsledere,

Kjempeinnsats

Dag Arne Johannessen i Alta Røde Kors sier det er av største viktighet at redningskorpset har sin egen scooter i beredskap. Det hadde de ikke nå før påske, for den gamle korpsscooteren synger på siste verset.

– Det er helt utrolig at Bjørn Tore bare i løpet av tre timers «telefonsalg» klarte å få så mange med og samle inn nok penger til en ny scooter for hjelpekorpset. Vi er svært glade for denne innsatsen, sier Johannessen.

Alle er fjellfolk

Ove Eriksen i Eriksen Maskin AS er en av dem som sa ja til å støtte aksjonen for nye Røde Kors-scooter og han er helt klar på hvorfor han sa ja:

– Vi er ivrige brukere av fjellet, de aller fleste her på jobben, og da vi ble spurt om å støtte Røde Kors sin scooter, så syntes jeg det var en grei måte å gjøre dette på. Det ville være trasig om man skulle måtte traske avgårde og hente folk hvis noen var skadet. For alle oss som ferdes på fjellet er Røde Kors en viktig faktor å ha i bakhånd om noe skulle skje, så det var grunnen for at vi ble med på dette, sier maskinentreprenøren.

Firmaet 2tal AS kastet seg også på med samme begrunnelse og dermed var løsningen i boks.

Viktig for korpset

Jack Mikael Nystad som er aktiv i hjelpekorpset, sier scootergaven fra næringslivet kom som snø i slalåmbakken.

– Det er utrolig viktig for oss i korpset å ha en scooter i beredskap og når vi har øvelser eller må rykke ut. Det er riktignok slik her i Alta at svært mange har sine egne private scootere og våre medlemmer har stilt opp med private scootere under leteaksjoner eller annen utrykning, prisverdig nok. Det er likevel slikn at når vi skal ha påskeberedskap i år, så er det viktig at vi har en scooter klar til bruk, dersom det skulle trengs, sier Nystad.

Arbeidshest pluss

Da TV Nord skal filme scooteren, låner Hauans ut scooterspesialist Sven Heitmann til å parkere den på kanten over Bossekopfjæra. Scooteren er en Polaris Widetrack 600 som skal lakkeres etter Røde Kors sine spesifikasjoner. Den har bredt belte, forover og bakovergir og høy og lav.

– Denne tar seg godt fram over alt og vil være en kjempescooter for hjelpekorpset, fastslår Bjørn Tore Johansen.