Ida Maria, Petter Carlsen, Free The Mooch og ikke minst den britiske legenden Edgar Broughton gjør at antallet navn på plakaten nærmer seg 50.

I Alta i 2008

– Den kanskje mest spennende er at vi nå kan melde at fyrverkeriet Ida Maria kommer til Aronnesrocken. Det er nok Norges eneste virkelige rockbabe, mener Torgeir Ekeland om signeringen.

Hun slo gjennom i 2008 med hitlåter som «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You’re Naked», og spilte faktisk samme år på Aronnesrocken.

– Vi gleder oss derfor enormt til å se henne på hovedscenen lørdagen under festivalen. Og merk tiden, halv fire på ettermiddagen! Er det festival, så er det festival, sier Ekeland.

Carlsen alltid med

Petter Carlsen er som regel på plass under Aronnesrocken, i fjor med Pil & Bue som er klar for Buktafestivalen. I år kommer han med soloplaten «Sirens», bare en knapp måned etter festivalen.

– Som en smakebit til slippkonserten på City Scene den 19. september, tar Petter med seg sin faste trommis Wetle Holte til Alta, sier Ekeland.

Unge tromsøband

Free the Mooch er et ferskt Tromsø-basert popband som skjeler til folkrock og progrock.

– Dette blir årets syvende tromsøbaserte band eller artist, med band som The Wolves, Jadudah og Adjentist allerede klare, sier Ekeland, som forklarer at unge band og artister er prioritet for Aronnesrocken, selv om de måtte komme fra andre siden av fylkesgrensen.

  • Totalt er det rett under 50 artister i årets festivalprogram, med Kari Bremnes, Gabrielle og Honningbarna som de største trekkplastrene. Dette er den 19. festivalen i rekken siden starten i 1996.