Under Midnattsrocken fredag har de fått æren av å åpne hele showet, før band som Senjahopen og TNT slipper seg løs fra scenen.

– Det er lettere absurd at vi har fått en slik mulighet, men vi gleder oss virkelig. Håpet er at vi klarer å lokke folk fra campen til sceneområdet, sier vokalist og gitarist Ottar Pettersen.

Varmer opp på Barila

For de som ikke kommer seg til Lakselv og Brennelvneset, har bandet en aldri så liten joker i ermet. Torsdag kveld fra klokken 22 kjører de nemlig gjennom reportoaret, både for egentrening og underholdning.

– Vi lover selvfølgelig full pinne også under denne konserten på Barila, forsikrer Pettersen.

En mer seriøs utgave

Med seg på Barila og til Lakselv har de 11 egenkomponerte låter som de er stolte av. I løpet av september kommer en «fullengder» med alle godbitene, en plate de gleder seg til å slippe.

– Mange forbinder jo oss med coverlåter av Raga og Deep Purple, men det er virkelig morsomt å lage og spille noe eget. Du kan godt si at vi har gått inn i en mer seriøs fase, noe vi synes er morsomt og interessant, sier Ottar, som forteller om knallhard øving foran Midnattsrocken.

I august skal de også ha to konserter under Aronnesrocken. Da er de virkelig på hjemmebane.

Den siste tiden har også mange fått med seg at Moped er å finne på P3 Urørt. Blokkfløytesangen og singelen «Hjertebank» er det mange som har fått med seg.

Lages sammen

Pettersen er krystallklar på at Moped handler om riffrock som svinger. Bare én av de 11 låtene de har skrevet kan sies å være ballade.

– Låtene blir til i fellesskap. Eirik Aune Hansen er et oppkomme når det gjelder riff og melodier, så bygger vi det ut med tekster som passer inn, forklarer Pettersen, som innrømmer at kravene øker når man skal satse litt mer seriøst.

– Jeg har vært nødt til å ofre oldboystrening i fotball for å henge med, sier Pettersen, veldig klar over at karrieren som rockestjerne må komme nå, alderen tatt i betraktning.

– Vi synes rett og slett dette er gøy, verken mer eller mindre, sier han. Han forsikrer også at de underveis tørrtrener på Purple-låter.

– Vi har en Purple-konsert under planlegging for november, så det bare bidrar til å skjerpe oss når vi har et mer komplisert materiale å forholde oss til, sier han.

Lillebror som stand in

Ettersom trommis Thomas Andersen er bortreist, har Moped måttet fri til lillebror Esben.

– Han har jo vært veldig opptatt med Eppiti og egne komposisjoner, men vi vet jo hvor ekstremt flink han er med stikkene. Så det går helt fint, forsikrer Ottar.

STAND IN: Esben Andersen overtar stikkene til storebror Thomas i Moped under både konserten på Barila og under Midnattsrocken fredag.