Alta IF fikk søndag besøk av Vestli i Altahallen. Gjestene kom nordover med stor selvtillit etter tre strake seiere som sendte de opp til femteplass på tabellen, men møtte et hjemmelag som gikk rett i strupen på de. Alta IF spilte en meget god første omgang og ledet med seks mål til pause.

Når det gjensto drøyt ti minutter av kampen hadde Vestli spist opp Altas ledelse og lå under med kun ett mål. Med to minutter igjen gjorde Alta IF et feilbytte og ble straffet med en tominutter. Da tok duoen Fredrik Bruer og Petter Barosen ansvar og skjøt Alta til en 32-30-seier. På stillingen 31-29 fikk veteranmålvakt Erlend Vikdal bruk for sin rutine når han utmerket reddet et forsøk fra Vestli, som snappet ballen i et Alta-angrep, før Torstein Simonsen satte spikeren i kista.

Fredrik Bruer begynner å finne formen og blir en viktig mann for Alta IF. Foto: Lars-Gaute Skorpen

Alta-trener Ottar Pettersen fikk mye spilletid i fraværet av Tom Harald Granshagen. Han ble sammen med Vebjørn Slettli toppscorer for hjemmelaget.- Vi startet kampen greit og ønsket å drepe kampen tidlig for å kunne slippe til ungguttene, så det var unødvendig å la de spille seg inn i kampen igjen. Men det viktigste er at vi tar to nye poeng og det smakte veldig godt, sa Ottar Pettersen til A-sporten.

AVGJØRELSEN Her hindrer Erlend Vikdal bortelaget i å skyte seg inn i kampen igjen få sekunder før slutt.

Kampfakta:

Alta IF - Vestli 32-30 (17-11)

Mål Alta:Ottar Pettersen 6, Vebjørn Slettli 6, Håvard Brekmo 5, Fredrik Bruer 5, Stian Parken 4, Lars Erik Lingjærde 2, Petter Barosen 2, Torstein Simonsen 1, Dainius Kliore 1.

Flest mål Vestli: A. Furuseth, M. Wold og M. Reite, alle 5.

Utvisninger: Alta 4x2min, Vestli 2x2min.

Les mer om kampen i morgendagens avis- og PDF-utgave.