– Vi er i utgangspunktet glade for at folk rører på seg. Det er utelukkende positivt at vi har en sunn og aktiv befolkning, og jeg skjønner at det er fristende å gå tur eller lufte hunden i den flotte Alta-naturen, innleder Bjørn Stenvold i BUL ski og skiskyting.

– Men akkurat denne helga håper jeg at byens ivrige mosjonister finner et annet sted å gå enn i ski- og terrengsykkelløypa som benyttes under Arctic Alta ski & fatbikefestival. Det er meldt plussgrader i helga, og da skal det ikke mange fotsporene til før de nypreparerte løypene er fulle av hull. Det er svært uheldig både for de som deltar i lørdagens skimaraton og søndagens fatbikeritt. Vær så snill, ikke gå i løypa, lyder oppfordringen fra Stenvold.

God hjelp av kommunen

Arctic Alta ski & fatbikefestival arrangeres av Tverrelvdalen IL og BUL ski og skiskyting. Begge klubbene har massevis av frivillige i sving denne helga, og de ønsker naturlig nok å sørge for best mulige forhold for både skiløperne og fatbikesyklistene som deltar. Løypene blir til med god hjelp av Alta kommune.

– Kommunen preparerer hele traseen fredag kveld, og på nytt et døgn senere. Så vår oppfordring om å finne alternative turtraseer er først og fremst rettet mot de som liker å spasere i løypa tidlig om morgenen og formiddagen. Vi håper at folk lar løypa ligge urørt i timene frem mot rennstart klokken 11 på lørdag og rittstart klokken 10 på søndag. Med mindre man går på ski, altså, smiler Stenvold.

Fortsatt mulig å melde seg på

Han legger til at Altas mosjonister fremdeles kan melde seg på helgas store happening for langrennsløpere og terrengsyklister. Så langt er det nærmere 200 som er påmeldt lørdag, der deltakerne kan velge om de vil gå 46, 20 eller 12 kilometer på ski.

På søndag er det ventet mellom 80 og 100 deltakere. Her har deltakerne to alternativer – den lengste distansen på 46 kilometer, eller en litt lettere variant som er 20 kilometer lang. 46-kilometeren starter på Breverud og har målgang i Kaiskuru begge dagene.

– Det er fortsatt fullt mulig å melde seg på. Vi tar imot påmeldinger helt fram til start. Det er meldt mildt og fint vær, så det er bare å hive seg med. Vi har en fantastisk flott trasé med drikke- og matstasjoner etter 10, 19, 27, 36 og 40 kilometer. Vi gleder oss veldig til helgas arrangement, avslutter Stenvold.