Bruk piltastene for å bytte bilde!

– Det er fantastisk morsomt. Vi hadde lyst til å trene litt ekstra, og dette tilbudet er midt i blinken for oss. Opplegget er veldig bra, lyder dommen fra 11-åringen Mari Ek Esjeholm, Nora Willassen, Sonja Romsdal og Ida Willassen.

Meget populært

Norges arktiske universitets avdeling i Alta startet i begynnelsen av oktober opp med basistrening i Høgskolehallen. Tilbudet var for alle barn og unge som driver med idrett, og interessen har vært formidabel. Rundt 130 deltakere på tvers av klubber og idrettsgrener har møttes hver eneste uke. A-sporten stakk i går ettermiddag innom treningsøkta for de yngste utøverne, og kan bekrefte at tilbudet har blitt godt tatt imot.

– Nesten hele laget vårt er med på disse treningene. Alle som vil kan komme, og det er veldig givende å trene litt annerledes enn vi gjør til vanlig. Det er også artig å kjenne at man utvikler seg litt fra gang til gang, forteller de fire Alta IF-jentene, som spiller både fotball og håndball.

Elsker å trene

Etter en felles oppvarming satte aktivitetslederne opp en rekke stasjoner med ulike basisøvelser. Deltakerne ble delt opp i grupper, og deretter jobbet de seg gjennom hver enkelt stasjon med stor iver og entusiasme. Noen av øvelsene var fysisk krevende, men smilet var aldri langt unna og latteren satt løst.

– Det var litt vanskelig i starten, men nå som vi kan de fleste øvelsene ganske godt er det mye lettere å gjennomføre dem skikkelig. Man kjenner gangsperren godt etter disse øktene, og det er sånn det skal være, smiler Mari, Nora, Sonja og Ida.

De er siste års lillejenter i fotball og spiller håndball i J12-klassen.

– Vi har fått en bra start på håndballsesongen og gleder oss til fortsettelsen. Det er ingen tvil om at disse basisøvelsene kommer til å gjøre oss til bedre fotball- og håndballspillere.

Alle kommer tilbake

Tidligere Alta IF-trener Tor Oskar Thomassen er en av flere ansatte ved universitetet som står bak dette tilbudet. Han synes det er svært gledelig at så mange unge altaværinger stikker innom hver mandag.

– Dette har vært en kjempesuksess fra dag én. Det er veldig artig å se dem utføre uvante øvelser som bedrer koordinasjon, balanse og styrke. Vi er ikke ute etter å undervise deltakerne. Vårt mål er at de selv skal finne øvelser som de trives med og synes er givende. Vi skal bare stimulere til økt aktivitet, smiler Thomassen.

Han er fornøyd med at omtrent samtlige deltakere kommer tilbake uke etter uke.

– Vi har tydeligvis truffet godt med dette konseptet. Det er veldig sosialt, der deltakerne blir kjent på tvers av klubbgrenser og idrettsgrener. Vi har blant annet fotball- og håndballspillere, langrennsløpere og friidrettsutøvere her hos oss. Mange driver med flere idretter, og det støtter vi hundre prosent, sier Thomassen til Altaposten.

Bruk piltastene for å bytte bilde!