Torsdag fikk byens skiløpere bryne seg på  Romjulsrennet. På Kaiskuru skistadion sto det klassisk intervallstart på programmet. Storkanonene Petter Eliassen og Andreas Nygaard sto opprinnelig på startlisten, men måtte begge trekke seg på grunn av sykdom.

Tverrelvdalen-løperen Jørgen Strøm og Alta IF-guttene Johannes Helsvig Nilsen og Fredrik Nilsen sto for romjulsrennets mest spennende innspurt. Selv om de gikk intervallstart var det kun fem sekunder som skilte palltrioen. Strøm klokket seg inn på 45:54, Helsvig Nilsen på 45:57, mens Fredrik Nilsen brukte 45:59 på 15-kilometeren.

– Det var veldig artig at det ble så jevnt og det føltes ekstra godt å vinne på den måten. Jeg gikk ut 15 sekunder bak Johannes og hadde kontakt med ryggen hans hele tiden, sier Jørgen Strøm til Altaposten.

Strøm og resten av gutter 17-klassen skulle opprinnelig gå 7,5-kilometer. I stedet la de ut på det dobbelte.

– Det var første gangen vi gikk 15-kilometer i konkurranse, så jeg åpnet litt rolig for å unngå å gå på en smell, forteller Strøm som fikk gode svar på formen inn mot norgescup-rennet i januar.

Rømte til fjells

Mildværsperioden har satt sine spor, men med de siste dagers snøfall fikk arrangørklubben Alta IF stelt i stand en fin løype.

– Det har blitt måket inn snø i femkilometersløypa som vi gikk tre ganger, så det var helt greie forhold. Jeg prøvde ulike ski før start og endte opp med klisterski.

Han og langrennskompisene har ikke fått mye skitrening i preparerte løyper de siste ukene.

– Det har blitt noen turer på fjellet for å finne skiforhold, blant annet i Stilla. Man må bare finne alternativer, forteller 16-åringen.

HEFTIG DUELL: I forrige kretsrenn, i skøyting, gikk Michael Veland Arnesen (til høyre) fortere enn klubbkompis Jørgen Bull Kristensen. Torsdag var rollene snudd, etter at Bull Kristensen hentet inn 29 sekunder på Veland Arnesen.

Får tidtakerhjelp

Arrangørklubben har fått etterlengtet hjelp til tidtaking av ungdomsbedriften Cruise controll ved Alta videregående skole.

– Bak hver resultatliste ligger det timer med teknisk arbeid. Guttan setter opp startlista, registrerer etteranmeldte og strykninger, legger ut digitale kabler og registreringsbokser, setter opp speaker-PC, holder oppsikt med rennet når det er i gang, tar manuell tid i tilfellet noe skjærer seg, gjør fortløpende korrigeringer ved feilstart. De gjør en helt avgjørende jobb for skikonkurransene våre, skriver Alta IF langrenn på sine nettsider.