Denne helga gikk Sommerstevnet 2018 av stabelen i Nordlysbadet, og det var en flott happening med god deltakelse fra hele fylket. Det var også utøvere fra Tromsø og Finnsnes i bassenget i Alta. Totalt deltok 155 approberte svømmere og 74 rekrutter.

Hadde kontroll i finalene

Til tross for tøff konkurranse utenfra gjorde de lokale svømmerne det meget bra på hjemmebane. I lørdagens finaler på 50 meter fri var det Oskar André Ordemann Olsen fra arrangørklubben Alta svømmeklubb som gikk til topps i herreklassen, mens Kaia Viktoria Norbye fra Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb vant dameklassen. Her var det utslagsmetoden som gjaldt, noe som passet Alta-utøverne veldig godt. En etter en forsvant konkurrentene ut av bassenget, og til slutt var det bare Ordemann Olsen og Gard Fossmo Sundby igjen i herrefinalen.

– Jeg har ganske god utholdenhet, og det er viktig når det skal avgjøres på denne måten. Vi hadde vel bare cirka ett minutts pause mellom heatene. Det føltes litt for lite etter den første pausen, men så gikk det lettere, forteller 18-åringen, som etter avtale med Fossmo Sundby endret fra crawl til butterfly da det hele skulle avgjøres.

GOD DELTAKELSE: Også i rekruttstevnet på lørdag var det god deltakelse. Her ser vi Frøya Olsen fra Alta i aksjon. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Gard er en god venn av meg. Jeg spurte om vi skulle prøve butterfly til slutt, og det sa han ja til. Det er jo den tyngste øvelsen, men vi hadde begge lyst til å gi det en sjanse. Jeg hadde bra kontroll og vant med cirka to sekunder. Det var veldig artig, sier Ordemann Olsen.

Flytter til Hamar

Kaia Viktoria Norbye gjorde også kort prosess med sine konkurrenter. Hun møtte klubbvenninna Christina Sesor i siste og avgjørende heat, og var nesten syv sekunder raskere på distansen. Sesor er fire år yngre enn Norbye.

Oskar André Ordemann Olsen og Kaia Viktoria Norbye vant for øvrig også bestemannspremiene denne helga. Førstnevnte innkasserte 1533 poeng. Bare 20 poeng skilte han og Gard Fossmo Sundby på andreplass. Sietse Halbertsma fra Nordlysbyen STK tok tredjeplassen sammenlagt. For Ordemann Olsen var dette trolig det siste svømmestevnet på en stund.

– Til høsten flytter jeg til Hamar, der jeg skal gå på en folkehøgskole det neste året. Jeg er akkurat ferdig med videregående, og er litt skolelei. Så da fristet det å prøve noe annerledes. Når det gjelder svømmingen er jeg usikker på hva som skjer videre. Jeg vet at altaværingen Øyvind Røsland holder til på Hamar, og det kan være at jeg kommer til å trene med han. Men jeg må se det litt an, avslutter vinneren av Sommerstevnet 2018.

Se flere bilder fra rekruttstevnet på lørdag øverst i saken.