Altaturneringa braker løs førstkommende fredag. Rundt 400 deltakende lag har meldt sin ankomst og det skal et stort apparat i sving for å gi alle den beste opplevelsen. Det er rekordstor interesse for turneringa, men Oseberg etterlyser noe av det aller viktigste – dugnadshjelp.

Det har blitt et kjent fenomen at turneringsledelsen må ut i media for å etterlyse dugnadshjelp. Tidligere har de manglet rundt 40 stykker i dagene før turneringstart, men i år er mangelen langt større.

– Vi trenger langt flere frivillige. Vi opplever en kjempeutfordring i egne rekker, da det ikke strekker til med folk, sier Oseberg.

Alle kan bidra

– Vi trenger alt fra ryddevakter via kioskpersonell til parkeringsvakter, nattevakter og veldig mye forskjellig. Alle har noe å bidra med. Jeg kan også love et godt miljø blant de frivillige, og forhåpentligvis vil du sitte igjen med gode opplevelser.

Frivilligheten er et utgangspunkt for å kunne gi barn og unge et godt tilbud under Altaturneringa.

– I ytterste konsekvens vil mangel på personell gå ut over kvaliteten på turneringa. Vi vil nødig ha personell på dobbeltvakter, sier Oseberg.

Får ikke Oseberg og resten av turneringsledelsen vekket liv i dugnadsånden til folket, vil de måtte evaluere om turneringen har vokst seg for stor. Det er en problemstilling de ønsker å unngå.

Er du interssert i å bidra litt i noen timer? Send en epost til petter@altaif.no.