Onsdag morgen gikk startskuddet for Gjensidige håndballskole i BUL-hallen. A-sporten var på plass da den første av tre «skoledager» nærmet seg slutten, og det var liten tvil om at deltakerne hadde det morsomt. Smil, latter og upåklagelig innsats fra samtlige 52 påmeldte utøvere gjorde den første dagen til en formidabel suksess, og det er ingen grunn til å tro at ting vil endre seg i dag og i morgen. Kari Mikkelsen i BULs håndballgruppe er kjempefornøyd med de unge elevene, som løp, fintet og skjøt av hjertens lyst under kyndig veiledning av de dyktige instruktørene.

– Vi er veldig glade for at dette tilbudet har blitt en skikkelig hit blant de unge i Alta. Dessverre har vi ikke kapasitet til å ta inn flere, men de som er her får i hvert fall skikkelig oppfølging og massevis av ballkontakt. Og det er viktig for oss. Samtlige øvelser vi gjennomfører disse tre dagene innebærer ballberøring, fastslår Mikkelsen, som har hovedansvaret for årets håndballskole.

Norges håndballforbund er også involvert i dette prosjektet, og de har satt sammen en øvelsesbank som de lokale arrangørene kan ta i bruk. Det kommer godt med.

– Det blir mye aktivitet når vi holder på fra ni om morgenen til 14.30 på ettermiddagen. Ungene er rimelig slitne når de drar hjem, smiler Mikkelsen, som understreker at de har jevnlige pauser slik at deltakerne ikke skal gå tomme underveis.

– Vi har det veldig morsomt, og ungene er flinke til å høre etter og gjøre som instruktørene ber dem om. Jeg må skryte av instruktørene, som gjør en meget bra jobb. Vi har 16- og  18-årsspillere fra BUL som håndterer jobben på ypperlig vis. Dette er god læring, for vi ser naturligvis på disse spillerne som fremtidige trenere, humrer Mikkelsen.

Bruk piltastene på tastaturet til å skifte bilde!