I lang tid har Alta IF hatt gratis inngang på sportsarrangementer, som håndball og fotball, for alle under 16 år.

Nå utvider Alta IF, i samarbeid med Mediehuset Altaposten, tilbudet slik at flere ungdommer kan komme gratis inn.

– Vi har over tid sett at gruppen 16–19 år ikke er like godt representert på våre arrangementer, som de under 16 år. I en tid hvor de økonomiske prioriteringene er tøffere enn på lenge. I samarbeid med Altaposten ønsker vi å tilby gratis inngang til denne gruppen også, sier Eirik Engelsen til Altaposten.

Viktige verdier

Han mener at dette tiltaket er svært viktig for klubbens verdier.

– Mediehuset Altaposten har over lang tid vært en viktig samarbeidspartner for hele klubben, og vi er derfor veldig glad og stolt over å styrke vår samarbeid gjennom dette tiltaket.

– Det er viktig for oss som klubb å tilby opplevelser der økonomi ikke er en barriere for deltakelse, sier Engelsen.

Engelsen sier at Alta IF ønsker å samle barn og unge i Alta.

– Vårt mål er at ingen barn og unge skal falle ut av idretten på grunn av familiens økonomi, ikke bare gjennom å være med på aktiviteter, men også gjennom å tilby opplevelser som samler alle barn og unge i Alta, avslutter han.

Alta IF opplyser om at dette tiltaket vil gjelde ut 2027.

Enda bedre tilbud

Markedssjef i Altaposten, Yngve Reginiussen, er glad for samarbeidet med Alta IF, og betydningen det har for ungdommen i Alta.

– For vår del er vi fornøyd med å utvide samarbeidet med Alta IF, og spesielt fornøyd med å gi ungdom i Alta mulighet og se idrett gratis, sier Reginiussen.

– I og med at Alta IF allerede har et samarbeid med Sparebank 1 Nord Norge om gratis inngang for de under 16, er dette med på å gjøre tilbudet for ungdommen enda bedre, avslutter han.