Roy-Åge Jensen Ugseth, bosatt i Eiby, og Espen Sønvisen Bech fra Mathisdalen kom inn til femte- og sjetteplass på 500-kilometeren og kunne samtidig juble for sølv og bronse i NM bak norgesmester Eline Lihagen.

Sønvisen Bech var yngste startende i løpet og 18-åringen er storfornøyd med resultatet.

- Da det gikk så bra i Femundløpet (femteplass på 400-kilometeren) skjønte jeg at jeg har et godt spann, men at jeg skulle ta NM-bronse har jeg aldri turt å drømme om, sier Sønvisen Bech og legger til:

- Jeg sa før start at kom jeg inn blant de ti beste ville jeg være strålende fornøyd. Nå er jeg mer enn strålende fornøyd. NM-bronse er stort.

Overrasket sølvvinner

Også NM-sølvvinner og mannen som tok femteplassen på 500-kilometeren, Roy-Åge Jensen Ugseth, var overrasket over sin gode plassering.

- Sølv i NM er egentlig helt sprøtt. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle henge såpass godt med de beste, men da vi hadde kjørt tre etapper og vi var kommet til Levajok så begynte jeg å skjønne at det kunne være mulig. For hundene gikk veldig bra selv om vi sleit litt i en periode over Gaisene (mellom Skoganvarre og Levajok, red.anm.).

Milos Gonda vant 500-kilometeren foran Eline Lihagen, Katy Meier og Ole Wingren. Eileen Strøm kom inn til sjuendeplass klokken 14.14, åtte minutter etter Espen Sønvisen Bech.

Roy-Åge Jensen Ugseth ble nummer fem på 500-kilometeren og tok sølv i norgesmesterskapet. Foto: Magne Ek